Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

До уваги платників майнових податків!

Дата: 05.10.2021 08:33
Кількість переглядів: 481

Фото без описуБобринецька міська рада  наголошує про необхідність своєчасної сплати податкових зобов’язань з податку на майно з фізичних осіб, визначених у податкових повідомленнях-рішеннях. Податок на майно складається з: податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (житлової та нежитлової нерухомості); транспортного податку;  земельного податку.

Податкові повідомлення-рішення по майнових податках з відповідними платіжними реквізитами податковими органами надсилаються  платникам до 1 липня поточного року.

Звертаємо увагу, що майнові податки: податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; транспортний податок; плата за землю сплачуються протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення – рішення.

Фізичні особи – платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до податкового органу за місцем проживання (реєстрації), а щодо плати за землю – за місцем знаходження земельної ділянки, для проведення звірки даних щодо:

  • об’єктів оподаткування, що перебувають у власності;
  • розміру площі об’єктів оподаткування (житлової та/або нежитлової нерухомості, або земельної ділянки), що перебувають у власності;
  • права на користування пільгою із сплати податку;
  • розміру ставки податку;
  • нарахованої суми податку.

При виявленні розбіжностей податковим органом буде зроблений перерахунок податку на підставі оригіналів відповідних документів, наданих платником податків, зокрема: документів, що підтверджують право власності на об’єкти оподаткування; на перехід права власності; на користування пільгою.

У разі, якщо повідомлення-рішення про сплату майнового податку не отримано, але у власності перебуває майно яке підлягає оподаткуванню, необхідно звернутися для проведення звірки до Бобринецької ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області за адресою: м.Бобринець, вул. Соборна, 187-а або за телефоном  (05257) 3-72-85, 3-70-73.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь