Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Проєкт закону «Про основи національного спротиву»

Дата: 31.08.2021 09:25
Кількість переглядів: 184

Фото без опису25 травня 2021 року Президентом України Володимиром Зеленським внесено до Верховної Ради України Проєкт Закону про основи національного спротиву №5557 та законопроєкт щодо внесення зміни до статті 1 Закону України «Про чисельність Збройних Сил України» стосовно збільшення чисельності Збройних Сил України у зв’язку із прийняттям Закону України «Про основи національного спротиву».

16 липня поточного року Верховна Рада України його схвалила. В Україні буде створено комплексну всеохоплюючу систему національного спротиву (протидії) агресору за рахунок залучення широких верств населення до територіальної оборони на підконтрольних територіях та/або Руху опору на окупованих чи захоплених територіях, підготовки громадян України до виконання специфічних завдань територіальної оборони і руху опору.

Слід зауважити, що вищезазначений проєкт закону врегульовує питання розвитку територіальної оборони, організації руху опору і відповідної підготовки громадян України до національного спротиву. Базується на сучасних моделях територіальної оборони, адже теоретичні та практичні ідеї законопроєкту застосовані у багатьох сусідніх країнах, а також інших стратегічних партнерів таких як НАТО та країнах Європейського союзу. Врахований в документі й досвід України у протидії російській агресії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь