Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

СТАРТУВАЛИ "Е-ЛІКАРНЯНІ"

Дата: 03.08.2021 15:49
Кількість переглядів: 165

Фото без описуЗ 01 червня 2021 року розпочато поетапне впровадження електронної форми листків непрацездатності, сформованих на підставі медичних висновків про тимчасову непрацездатність, що передбачено Порядком організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього, відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 31 березня 2021 року

 № 323.

З червня по серпень 2021 року медичні заклади зможуть формувати як електронні лікарняні, так і видавати паперові листи непрацездатності, а вже з 1 вересня відбудеться повний перехід на електронну систему формування таких висновків.

Що варто знати про новий лікарняний та які зміни чекають на застрахованих осіб? 

По-перше, «е-лікарняні» формуються на підставі медичного висновку про тимчасову непрацездатність. Завдяки можливості обмінюватися інформацією між Національною службою здоров’я, Фондом соціального страхування та Пенсійним фондом України відбувається акумулювання даних та формування е-лікарняного в Електронному реєстрі, за Реєстр відповідає Пенсійний фонд України. До Реєстру потрапить лише інформація, яка необхідна для нарахування виплат. Ні Пенсійний Фонд, ні роботодавець не знатимуть діагноз. 

По-друге, кожен листок непрацездатності можна буде перевірити за унікальним номером на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Реєстраційний номер є підставою для звільнення від виконання роботи, оплати перших 5-ти днів тимчасової непрацездатності, призначення матеріального забезпечення відповідно до чинного законодавства.

По-третє, інформація про непрацездатність буде доступна працівнику та роботодавцю через їхні електронні кабінети на порталі Пенсійного фонду України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь