Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

СЛІДАМИ КЕТРИСАНІВСЬКОГО «ВЕТО» НА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ. ЧАСТИНА 1

Дата: 11.07.2021 20:06
Кількість переглядів: 2208

Фото без описуУхвалою Господарського суду від 14 червня 2021 року у справі №912/1781/21 Бобринецькій міській раді заборонено вчиняти дії щодо поділу земельної ділянки комунальної власності площею 1,8988 га (кадастровий номер 3520810100:50:064:0062) на дві окремі земельні ділянки. Дана ухвала набрала законної сили з дня її постановлення, тобто з 14 червня 2021 року.

Про таку заборону клопотав перед судом Кетрисанівський сільський голова Віктор ПОЛІЩУК у своїй заяві про забезпечення позову.

Мова йде про площу Незалежності, розташовану перед адмінбудівлею у місті Бобринець та обмежену з півночі вулицею Незалежності, з півдня – рядом з 9 ялин блакитних, зі сходу та заходу – тротуарами, що беруть початок біля магазину «Стройбат» і районної філії обласної служби зайнятості відповідно. Площа Незалежності – це (за законом) територія загального користування, яка належить до земель комунальної власності міської територіальної громади.

6 липня 2021 року представником відділу примусового виконання рішень УЗПВР у Кіровоградській області доведено до відома міського голови Леоніда КРАВЧЕНКА зміст згаданої вище ухвали, що є виконавчим документом.

Те, чого хотів Кетрисанівський сільський голова Віктор ПОЛІЩУК сталося. Що маємо у підсумку?

Слід визнати, що спільний задум міського голови, міських депутатів та членів благодійної організації Благодійний фонд «Перемога» - ініціатора спорудження пам’ятника місцевого значення, що символізує незалежність України, за всіма ознаками, зірвано. Графік дій, дійсно, передбачався щільний, щоб вийти на урочисте прийняття пам’ятника у день 30-річниці Незалежності – 24 серпня 2021 року. Що зроблено: виконавчим комітетом міської ради погоджено місце спорудження пам’ятника на площі Незалежності у місті Бобринець, міськими депутатами – підтримано саму ідею його спорудження та припинено право постійного користування земельною ділянкою площею 1,8988 га Бобринецькій районній раді, яка вже пішла у безславне небуття. У свою чергу, поділ цієї земельної ділянки на дві дозволяв сформувати за рахунок однієї з них площу Незалежності, як об’єкт благоустрою на балансі КП «Комунальник». Об’єкт благоустрою – об’єкт, в який можна інвестувати кошти бюджету міської територіальної громади. Першу частину таких коштів, а це  200 тисяч гривень, планувалося виділити на червневій сесії міської ради.

Про реальність таких намірів міської влади свідчить і розпорядження міського голови від 8 червня 2021 року №88 «Про опитування жителів міської територіальної громади». За цим розпорядженням планувалося провести анкетне опитування (анкетування) жителів міської територіальної громади з 15 по 30 червня 2021 року щодо бачення майбутнього площі Незалежності у місті Бобринець.  

Так планувалося. Однак, сільський голова Віктор ПОЛІЩУК такі плани міської влади та громадськості зруйнував, діючи (за змістом позовної заяви і заяви про забезпечення позову) від імені Кетрисанівської сільської ради.

Важко зрозуміти для чого площа міської територіальної громади – площа Незалежності - депутатам Кетрисанівської сільської ради, Кетрисанівській сільській територіальний громаді, яка має свій адміністративний центр – село Кетрисанівка та більше 70-ти населених пунктів зі своїми площами, вулицями, провулками, тротуарами тощо. Які права та інтереси сільської територіальної громади чи повноваження сільської ради обмежила міська рада своїм рішенням?

Незрозуміло також, у який спосіб бюджет Кетрисанівської сільської територіальної громади буде утримувати площу міської громади?

А тому слушне питання: від чийого імені фактично діяв сільський голова ПОЛІЩУК при зверненні 11 червня 2021 року до суду з позовом до міської ради та подаючи заяву про забезпечення позову?

Сподіваємося почути думку депутатів сільської ради, жителів ліквідованого Бобринецького району, всих, хто має власну точку зору з цього приводу.

У частині, що стосується міської ради, черговий раз заявляємо, що міська громада:

не претендує на майно, що знаходиться за межами території громади (будівлі, споруди, площі, вулиці, тротуари тощо), та зацікавлена у рівноправному співробітництві з іншими громадами щодо об’єктів на своїй території, які потребують спільного утримання (заклади охорони здоров’я, культури, спорту та інші);

поверне у свою власність майно, що належить їй як по закону, так і по справедливості;

спільно з усіма зацікавленими особами спорудить пам’ятник місцевого значення, що символізує незалежність України;

зробить площу Незалежності реальним місцевим уособленням незалежності від свавільного «Кетрисанівського ВЕТО».

Сподіваємося, що рано чи пізно у діяльність Кетрисанівської сільської ради, її виконавчих органів, установ та підприємств повернеться, нарешті, законність.

Але, вже сьогодні, закликаємо депутатів Кетрисанівської сільської ради відмовитися від такого позову, зняти накладену заборону та спільними зусиллями спорудити пам’ятник, що символізує незалежність України.

Як стало відомо, Кетрисанівський сільський голова Віктор ПОЛІЩУК так квапився подати до Господарського суду позовну заяву, що допустив при її подачі порушення вимог процесуального закону. Ухвалою Господарського суду Кіровоградської області 16 червня 2021 року у справі №912/1781/21 позовну заяву Кетрисанівської сільської ради залишено без руху та надано строк для усунення її недоліків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь