Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

22 червня - День скорботи й вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2021 15:18
Кількість переглядів: 936

Фото без опису

Сьогодні ми згадуємо, як 22 червня 1941 року Друга світова війна прийшла до усього українського народу, а перед тим, у вересні 1939 р., вона увірвалася на терени Західної України. Ця жахлива війна зачепила всі українські етнічні території і тривала на наших теренах від 1939 до 1945 року. Україна втратила близько 8 млн осіб або кожного п’ятого мешканця. Це одна з найбільших втрат серед усіх постраждалих сторін.

Ми, українці, ніколи не забудемо жахливих подій тієї війни, від якої постраждала чи не кожна українська родина. Нас усіх пронизує біль від втрат близьких чи далеких родичів, які загинули, зникли безвісти чи повернулися додому скаліченими. Ми схиляємось перед мільйонами невинних жертв, які забрала війна. Вічна і світла пам’ять всім українським борцям, які в час воєнного лихоліття визволяли рідну землю від фашистських загарбників.

На початку ХХІ століття українці знову боронять рідну країну від агресора, який цього разу прийшов із сходу. Україна несе безпрецедентні людські та матеріальні втрати. Українські родини майже щодня втрачають своїх годувальників, батьки – дітей, а діти – батьків. Це нова велика втрата для українців, яка загоюватиметься не один десяток років. Єдиний шлях, щоб зупинити жорстоку війну, – консолідувати зусилля міжнародної спільноти для встановлення миру, а головне – консолідувати наші зусилля для зміцнення та розвитку країни, бо лише в єдності та взаємодії ми демонструватимемо свою тверду та непохитну волю.

Схиляємо голови перед мужністю та нескореністю нашого народу, який знайшов у собі сили вистояти та вижити, який піднявся на бій та переміг у героїчній боротьбі.

 

У День скорботи й вшанування пам’яті жертв війни в Україні жителі Бобринецької територіальної громади вшанували пам’ять про полеглих хвилиною мовчання і поклали квіти до пам’ятників Невідомому солдату, загиблим вчителям та учням міста, пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам та учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС.

 

Слава їм, вічна і світла пам’ять!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь