Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Відзначення Дня Європи

Дата: 19.05.2021 14:56
Кількість переглядів: 1932

Фото без описуДень Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

Намагаючись інтегруватися в європейське співтовариство, Україна з 2003 року почала відзначати День Європи. В нашій країні це свято сприймається як спосіб приєднання до тих цінностей, які дотримуються в ЄС. Відзначення Дня Європи в Україні - це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

У Бобринецькому ДНЗ №1 «СОНЕЧКО» День Європи відзначили по-особливому. З метою ознайомлення малят з країнами Європи, формування розуміння єдиного європейського простору та ролі в ньому України, в дитячому садочку було проведено цикл заходів, приурочених цій тематиці: віртуальна подорож столицями європейських країн «Мандруючи Європою», тематичне заняття для старших дошкільників «Єднаймося разом!»,  колективна аплікація  «Діти  дружнім кроком до Європи!».   Під гаслом «Чужого навчайся – свого не цурайся» дошкільнята прослухали гімни європейських країн та спільно виконали гімн України.

Вихователі ДНЗ № 2 «РОМАШКА» провели зі своїми вихованцями бесіди «Європейський союз та його символіка», переглянули ілюстрації «Європа сьогодення», читали дитячу літературу європейських письменників, переглядали відео-сюжети «Хай сонечко сяє всім дітям Європи», «Столиці європейських країн». Діти грали в ігри «Карта Європи», «Подорож із Фіксиками: Сімкою та Ноликом», «Подорож по Європі».

У закладах загальної середньої освіти проведено інформаційні вісники «Європа: аргументи та факти», інформаційні дні «Україна - Європейська країна», конкурс малюнку «Європейські цінності», музичні квести «Європейська музика в житті українців», «Шлях до Європи», географічний калейдоскоп «Країни Європи», міні-тренінги «Європейський вибір України», вікторина «Україна – це Європа», «Галопом по Європі», фотовиставка «Ми пізнаємо Європу», диспут «Ми – європейці», конференція «Актуальні питання європейської інтеграції України», книжково-ілюстраційна виставка на тему: «Європа – наш спільний дім».

Вихованці  КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості» Бобринецької міської ради долучилися до участі у Всеукраїнському творчому фестивалі до Дня Європи «Єврофест 2021» (заочний формат).

Вихованці гуртка естрадної пісні «Квіти України» (керівник Телих Н.В.) здобули призові місця у конкурсі «EUROART» (номінація «Вокал»):

- Донченко Анастасія та Сирота Вікторія  - І місце;

 - Когут Єлизавета – ІІІ місце.

Команда «Лідер» (Джегалюк Ілля, Отрєпєв Максим, Кабацюра Єлизавета, Столярець Яна, Висоцький Назар, керівник Чернієнко Ю.О.)  вибороли ІІІ місце в конкурсі «Квіз країнами Європи».

Комунальні заклади «Міський Будинок культури» та «Бобринецький міський краєзнавчий музей ім. М.Смоленчука»   до Дня Європи підготували відеопрезентацію «День Європи - символ спільних цінностей», онлайн вікторину «Об‘єднання Європи: як усе починалось» та онлайн-мандрівку «Подорож музеями Європи»; «Міська публічна бібліотека» - вернісаж «Літературна мандрівка Європою».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь