Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Пам'ять вічно жива!

Дата: 07.05.2021 17:59
Кількість переглядів: 1033

8 травня – День пам’яті та примирення. Сумна і важлива дата, яка має нагадати всім нам про необхідність збереження миру на планеті та недопустимість війни. У ці дні важливо нагадати про непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки.

На честь цього визначного дня у закладах освіти міста проведено тематичні заходи, основна мета яких – показати школярам, наскільки важливо пам’ятати минуле: єдиний Урок звитяги; покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам; тематичні класні години «Згадаймо ті полум’яні роки»; українознавча гра «Знати, щоб не повторилося!»; круглий стіл «Історія – дороговказ на майбутнє»; конкурс читців поезій про Другу світову війну, віртуальний флешмоб у соціальних мережах «Дякуємо за перемогу»; конкурс малюнків «Голуб МИРУ»; перегляд та обговорення відеоролика «До Дня пам’яті та примирення»; відеоекскурс «9 травня-День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні»; акція «Шануймо старість» (привітання підшефних ветеранів з нагоди свята); участь в акції «Маки пам’яті».

Оформлено інфостенди «Бобринеччина в роки Другої світової війни», «Гідне свято переможців» та виставки художньої літератури у шкільних бібліотеках «Велика перемога», «1939-1945 роки: аргументи та факти».

7 травня 2021 року у Бобринецькому ДНЗ №1 «СОНЕЧКО» проведено тематичний день «Пам’ять вічно жива»: покладання квітів до пам’ятних знаків загиблим воїнам-землякам; проведені комплексні заняття з патріотичного виховання «Мужність і відвага крізь покоління».

Відзначення Дня пам’яті та примирення і 76-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні сприяє вихованню у дітей та учнівської молоді патріотичних почуттів, шанобливого ставлення до ветеранів війни та нинішніх захисників Вітчизни. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Тож саме вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь