Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

26 квітня – День Чорнобильської трагедії. Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф

Дата: 26.04.2021 11:53
Кількість переглядів: 617

Фото без опису

Цьогоріч, 26-го квітня, минає 35 років, як на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа планетарного масштабу, яка є найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Відлуння цієї трагедії відчувається і зараз, а значить ми маємо гідно вшанувати тих, хто поклав своє життя або віддав своє здоров’я за те, щоб ми сьогодні могли спокійно жити та розбудовувати нашу власну державу.

     26 квітня – День Чорнобильської трагедії й Міжнародний день пам'яті жертв радіаційних аварій та катастроф, що був запроваджений у вересні 2003 року. Це день, який назавжди змінив історію Чорнобильської АЕС. День, який сколихнув увесь світ та змінив ставлення до використання мирного атома.

     Чорнобильська катастрофа змінила життя мільйонів українців. У нашій державі, мабуть, немає жодної родини, якої не торкнулася ця трагедія і наслідки аварії були б, ще масштабніші якби сотні тисяч людей не здійснили подвиг і не вийшли на боротьбу з «мирним атомом».

   Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи.

     У цей день вшануймо ліквідаторів, за їх сміливість та відвагу! Передаємо найщиріші слова вдячності та доземний уклін за високу громадянську позицію і схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом.

З повагою міська рада, депутатський корпус та виконавчий комітет!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь