Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Безробітним Кіровоградщини розповіли про можливість безкоштовного здобуття професій у Харкові

Дата: 10.03.2021 16:43
Кількість переглядів: 294

Фото без опису

Сьогодні, 09 березня, для шукачів роботи Кіровоградщини відбулась онлайн-презентація Державного навчального закладу «Харківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості». Участь у вебінарі узяли понад 80 безробітних.

Старший майстер навчального закладу Наталія Мандрієвська розповіла учасникам заходу про те, що у Харківському центрі професійно-технічної освіти пропонують стислі терміни навчання, розраховані на різні вікові категорії населення, сучасну матеріально-технічну базу, гнучкі навчальні плани та програми, групову та індивідуальну форми навчання, можливість навчання на базі підприємства без відриву від виробництва.

«Ще нещодавно у нашому навчальному закладі можна було здобути 34 ліцензовані професії, а також пройти навчання на курсах цільового призначення під замовлення роботодавців за більше ніж 20-ма напрямами. Наразі ми пропонуємо навчання вже за 37 професіями. Для наближення умов навчання до потреб сучасного виробництва, до викладання дисциплін залучаються найкращі викладачі та майстри виробничого навчання з великим практичним та педагогічним досвідом роботи. Стратегічною метою Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості є якісне професійне навчання населення, забезпечення соціально-побутових умов проживання слухачів у гуртожитку, організація виробничої практики на провідних підприємствах регіону, сприяння працевлаштуванню та подальшому закріпленню випускників на робочих місцях», – зазначила Н. Мандрієвська. 

У своїй діяльності центр приділяє особливу увагу наданню освітніх послуг соціально-незахищеним верствам населення, особам з інвалідністю, молоді тощо. Крім того, навчальний заклад організовує курси з підвищення кваліфікації для вчителів за напрямом «Створення персонального інформаційно-освітнього простору сучасного педагога», під час якого вчителі здобувають навички використання онлайн платформ для дистанційного навчання, досліджують інструментарій платформи Zoom та можливості використання Google сервісів в освітньому процесі.

Також Н. Мандрієвська розповіла безробітним про те, хто може стати слухачами центру професійно-технічної освіти:

  1. працівники підприємств, установ та організацій за кошти юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

  2. безробітні громадяни, які перебувають на обліку в центрах зайнятості України, за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття;

  3. інші громадяни України за власні кошти.

«В умовах сьогодення професійна підготовка кваліфікованих робітників у закладах освіти державної служби зайнятості орієнтується на результат. Організація професійної підготовки кваліфікованих робітників на замовлення роботодавців – є одним із пріоритетних векторів роботи центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Такий формат співпраці, по-перше, сприяє побудові найбільш оптимальної освітньої траєкторії для здобувачів освіти, і, по-друге, здатний, у повній мірі, забезпечити потреби підприємств у кваліфікованих кадрах будь-якої галузі», – зауважив наостанок заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Богдан Стоян.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятостіФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь