Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Шана Кобзареві

Дата: 10.03.2021 11:07
Кількість переглядів: 564

Тарас Шевченко - український поет, мислитель, пророк національного відродження в Україні, який став славою і гордістю українського народу.

Сила й велич Кобзаря - не лише в його творах. Він повернув нам, українцям, історичну пам’ять, розбудив національну гідність і свідомість, надихнув на боротьбу.

З метою вшанування пам'яті Т.Г.Шевченка, насправді сакральної постаті для всіх минулих, сучасних та прийдешніх поколінь українців, у закладах освіти міста проведені тематичні заходи.

У день народження видатного поета вихованці дошкільних навчальних закладів мандрували сторінками творчості великого поета (бесіди «Видатний поет Т. Г. Шевченко», тематичні заняття «Дітям про Шевченка», «Наш Кобзар»), провели конкурс на кращого читця творів Т. Г. Шевченка, переглянули презентацію його картин, малювали ілюстрації до твору «Встала весна», слухали пісні.

Вихованці старших груп Бобринецького дошкільного навчального закладу № 2 «РОМАШКА» з нагоди Дня народження Кобзаря взяли участь у XXII онлайн конкурсі читців Шевченківської поезії «Заповіт-2021».

Відкрити багатогранну постать поета для школярів закладів загальної середньої освіти допомогли тематичні книжкові виставки «Шана Кобзареві», виховні та інформаційні години «Співець українського слова», інтерактивний урок «Тарас Шевченко – син України», літературна відео година «Шляхами великої долі», літературний вернісаж «Мій Тарас Шевченко», віртуальна подорож «Стежками Тараса», вікторини «Пізнавальна Шевченкіана», читацький марафон «Іду душею до Тараса», поетична світлиця «Чарівне слово поезії Т.Шевченка», конкурс читців поезії «Віночок для Кобзаря», фотоквест «Шевченко у моєму серці», перегляд та обговорення відеоролика «Цікаві факти із життя Шевченка», фільмів «Тарас Шевченко. Ідентифікація», «Таємниці Генія Шевченка», відеопрезентації «Пам'ятники Т.Г.Шевченку у світі», написання есе, творів-роздумів, творів-мініатюр «Шевченкове слово в віках не старіє», онлайн виставка «Шевченко – дітям»

Актуальність Шевченкового слова, його ідей гуманізму і патріотизму, вболівання за долю України – це те, що об’єднує всіх учасників заходів з  безсмертним «Кобзарем», допомагає молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Григоровича Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови нашої держави. І ще раз переконатися, що поезія Шевченка – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини.

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь