Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Геніальна донька українського народу

Дата: 26.02.2021 17:00
Кількість переглядів: 504

Фото без опису25 лютого 2021 року відзначається 150-річчя з дня народження Лесі Українки, видатної української поетеси та громадської діячки, геніальної доньки українського народу, краси і гордості нації.

Леся Українка – багатогранна творча особистість. Донька Прометея - так назвали люди жінку, яка несла їм вогонь своїх поезій.

З метою вшанування пам'яті та з нагоди відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки у закладах освіти міста проведено тематичні заходи: бесіди, усні журнали «Сильна постать української реальності»; вікторини «Великі досягнення маленької жінки»; літературний турнір «Що я знаю про Лесю Українку?»; конкурс читців поезій Лесі Українки; ювілейний вернісаж «Розмалюю я героя»; конкурс-естафета «Леся Українка – поетична квітка України»; створення «Літературної яблуні життя і творчості Лесі Українки».

Учні та педагоги прослухали лекції «Леся Українка: життя як творчість» (у рамках проекту «День з професором»); взяли участь в онлайн-зустрічі «Моя Леся Українка», проекті Суспільного радіо Волині «Читай Лесю» та міжнародному онлайн - флешмобі «GlobalLesyaUkrainka2021».

У шкільних бібліотеках оформлено тематичні виставки-спогади «Збережемо спогади про Лесю».Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь