Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Залізничний переїзд – зона небезпеки!

Дата: 05.02.2021 14:46
Кількість переглядів: 324

Фото без описуСтатистика аварій свідчить, що їхати потягом приблизно в 3-4 рази безпечніше, ніж летіти літаком, і в 10 разів безпечніше, ніж автомобілем.
Але щороку на залізниці трапляється велика кількість автокатастроф. Небезпечні фактори – залізничні колії, переїзди, посадочні платформи, вагони (системи електропостачання і т.ін.) перевезення небезпечних вантажів.

Залізниця – це зона підвищеної небезпеки. Потрібно усвідомлювати, що переходити колії у невстановлених місцях дуже небезпечно. Пам’ятайте, що ні в якому випадку не можна переходити колію під вагонами потягу і в негабаритних місцях під час проходження поїзда.

Водій, пам’ятай!  У момент увімкнення переїзної сигналізації поїзд вже знаходиться на відстані менше 1000 метрів та з’явиться в межах переїзду через 30-40 секунд. Зважаючи на значну вагу поїзда та швидкість його руху, гальмівний шлях поїзда складає близько 1000 м. Тому машиніст не зможе миттєво зупинити поїзд, помітивши автомобіль на переїзді, навіть застосувавши екстрене гальмування!

Рухатися через переїзд потрібно з невеликою постійною швидкістю. Обгін на залізничних переїздах і ближче 100 м перед ними заборонений. Заборонена також стоянка транспортних засобів ближче 100 м з обох боків від переїзду.

На самому переїзді заборонена й зупинка, і стоянка. Рухатися через переїзд та зупинятися перед ним можна тільки в один ряд. При під’їзді до регульованого переїзду увага водія повинна бути спрямована на положення шлагбаума, світлову та звукову сигналізації. Починати рух через переїзд можна тільки при відкритому шлагбаумі й виключеній світловій та звуковій сигналізації.

Особливо небезпечним є виїзд на залізничні колії на переїзді без шлагбаума. Будь-яким способом потрібно переконатися в безпеці руху: при недостатній видимості зупинити машину перед переїздом, вийти на залізничні колії й, подивившись в обидва боки, переконатися у відсутності поїзда, що наближається.

Особливо обережним водій повинен бути в темний час доби, а також в умовах обмеженої видимості. У випадках, коли рух через переїзд заборонено, необхідно зупинити транспортний засіб не ближче 5 м до шлагбаума або світлофора, а на нерегульованих переїздах – не ближче 10 м до першої рейки. При наявності перед переїздом розмітки „Стоп-лінія” або знаків „Рух без зупинки заборонено” і „Стоп-лінія”, необхідно зупинитися біля розмітки або в зоні знаків.

Не можна починати рух відразу після проїзду поїзда. Необхідно почекати, поки поїзд відійде на деяку відстань від переїзду, щоб переконатися у відсутності зустрічного.

Залізничний переїзд – це зона підвищеної небезпеки! Від твоїх дій залежить життя і здоров’я – твоє та оточуючих! Порушення правил проїзду залізничних переїздів тягне за собою кримінальну відповідальність, може спричинити  значні матеріальні збитки та призвести до непередбачуваних тяжких наслідків із втратою людського життя!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь