Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Звіт поліцейського офіцера Бобринецької територіальної громади за 2020 рік

Дата: 29.12.2020 15:45
Кількість переглядів: 1148

З В І Т

за 2020 рік

поліцейського офіцера громади

Бобринецької територіальної громади

(Слайд № 2) На території Бобринецької ОТГ розташовано 9 населених пунктів в яких мешкає 11 571 громадян. На території ОТГ працює 1 поліцейський офіцер громади:

старший лейтенант поліції Гузієнко Олександр Вікторович

(Слайд № 3)  19.04.2020 року, рішенням сесії № 2049 затверджено комплексну програму профілактики злочинності на території Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади на 2019-2021 роки. В рамках вказаної програми надано субвенцію до ГУНП в Кіровоградській області, для забезпечення поліцейського офіцера громади паливо-мастильними матеріалами на суму 43000 гривень.

Також в рамках зазначеної програми на території Бобринецької ОТГ, а саме в м. Бобринець встановлено 32 камери відео спостереження.

На протязі року здійснено 12 виступів перед громадою та в трудових колективах, також відвідувалися навчальні заклади Бобринецької ОТГ, в ході чого проведено 8 зустрічей та превентивної роз’яснювальної роботи серед школярів.

(Слайд № 4-15) За 2020 рік, поліцейським офіцером громади обслуговано близько 11 викликів отриманих з лінії «102», та передані оператором на логістичний пристрій (планшет), також розглянуто згідно з законом України «Про звернення громадян» 81 звернення різного характеру, відповідно за 2019 рік 6 викликів отриманих з лінії «102», та передані оператором на логістичний пристрій (планшет), та розглянуто згідно з законом України «Про звернення громадян» 63 звернення.

(Слайд №5) На території м.Бобринець та об’єднаної територіальної громади виявлено та припинено 128 адміністративних правопорушень, а саме:

        

Кількість винесених постанов та складених протоколів про адміністративне правопорушення

Стаття

Назва

1

44

Незаконні виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах

3

44-3

Порушення правил щодо карантину людей

3

51

Дрібне викрадення чужого майна

1

106-2

Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель

1

121

Порушення водієм правил керування транспортних засобів правил користування ременями безпеки або мотошоломами

1

124

Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна

1

130

Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції.

8

152

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів.

1

154

Порушення правил тримання собак і котів

1

156

Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами

2

160

Торгівля з рук у невстановлених місцях

1

164

Порушення порядку провадження господарської діяльності

6

173

Дрібне хуліганство

14

173-2

Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування

1

175-1

Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях

13

176

Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення

2

177

Придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення

44

178

Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному стані

5

184

Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей

1

185

Злісна непокора законному розпорядженню або вимогі працівника поліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця

9

187

Порушення правил адміністративного нагляду

8

192

Порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік

2

212-13

Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск

Взято участь у проведенні рейдів на ринках міста, в результаті чого виявлено 2 адміністративні правопорушень передбачених ст. 160 КУпАП (Торгівля з рук у невстановлених місцях)

(Слайд № 5-12) Поліцейським офіцером громади, під час профілактичних заходів пов’язаних із протидією домашньому насильству на території Бобринецької територіальної громади, перевірено 28 кривдників, винесено 1 терміновий заборонний припис та взято на облік 40 кривдників.. За вчинення домашнього насильства впродовж 2020 року, на території Бобринецької ОТГ було складено 14 адміністративних матеріалів за ст. 173-2 КУпАП, які скеровано до суду.

(Слайд № 8-13) Робота поліцейського офіцера громади спрямована на профілактику та попередження правопорушень. Таким чином за 2020 рік, разом із службою у справах дітей проводилися спільних виїзди, під час яких відвідано 24 сім’ї які опинилися у складних життєвих обставинах, під час яких виявлено адміністративні правопорушення та складено 5 адміністративних матеріалів за ст. 184 КУпАП відносно батьків чи осіб які їх замінюють які неналежно виконують свої обов’язки щодо виховання дітей.

(Слайд № 3-14) Одним із важливих видів профілактики та превенції на території громади є спілкування та підвищення рівня правосвідомості молоді. У зв’язку із цим поліцейським громади за рік було проведено 8 виступів у навчальних закладах міста, за темами: дотримання правил дорожнього руху, загальна правосвідомість, дотримання правил громадського порядку, протидія  булінгу та домашньому насильству.

(Слайд № 16) На території Бобринецької ОТГ, проводилась робота спрямована на боротьбу із незаконним обігом наркотичних речовин. В ході вказаних заходів було виявлено не один факт незаконного зберігання та вирощування таких речовин. Відносно правопорушників складено адміністративні протоколи за ст.44 та ст.106-2 КУпАП.

(Слайд № 17) Поліцейським офіцером громади, з початку введення карантинних заходів на території країни, постійно здійснювалося патрулювання на службовому автомобілі в кожному населеному пункті розташованому на території громади, із застосуванням гучномовця до населення доводилися обмеження які діють під час карантину. Завдяки таким патрулюванням кількість захворілих та порушників була невеликою у порівнянні із іншими громадами. Таким чином, за порушення карантинних норма за ст. 44-3 КУпАП, було притягнуто до відповідальності 1 особу.

(Слайд № 18-19) Під час патрулювання в 2020 році, поліцейський офіцер громади кожен магазин, познайомився із працівниками та залишив свої візитівки.

(Слайд № 20-21) Одним із основних напрямів роботи поліцейського офіцера Бобринецької ОТГ є контроль за дотриманням правил благоустрою. Таким чином, під час патрулювання було виявлено та задокументовано, а в подальшому притягнуто до відповідальності за порушення правил благоустрою 8 мешканців громади. Також, свою ефективність показали і камери відеоспостереження встановлені в рамках безпекового проекту, завдяки яким також було задокументовано та притягнуто до відповідальності порушників правил благоустрою.

За 2020 рік, поліцейським офіцером громади було перевірено всі магазини та ринки які розташовані на території Бобринецької ОТГ, а також розважальні заклади. В ході відпрацювання було виявлено 1-магазини який порушував правила торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Відносно власника  магазину складено адміністративні матеріали за ст. 156 КУпАП та вилучено підакцизну продукцію.

За 2020 рік, поліцейським офіцером громади було проведено відпрацювання місць де проводиться торгівля з рук у невстановлених місцях. Результатом відпрацювання стало виявлення порушників та складання відносно таких адміністративних матеріалів у кількості 2 протоколів.

Щоденно, впродовж 2020 року, поліцейським проводилися патрулювання з метою запобігання порушенню громадського порядку. Постійно проводилися зустрічі та бесіди із громадянами направлені на розвиток правосвідомості серед населення. Однак, були випадки коли громадянами вчинялося дрібне хуліганство та відносно них складено 6 адміністративних матеріалів за ст. 173 КУпАП

Під час відпрацювання території Бобринецької ОТГ на наявність порушення провадження господарської діяльності, було виявлено 1 розважальний заклад, який здійснював реалізацію спиртних напоїв без ліцензії, за результатами чого було складено адміністративний протокол за ст. 164 КУпАП.

Під час патрулювання було встановлено 1 особу яка курила тютюнові вироби у місцях, де це заборонено законом. Відносно порушника складено 1 адміністративний матеріал за ст. 175-1 КУпАП.

(Слайд № 22) Під час патрулювання та спілкування із населенням, надійшла інформація про осіб які можуть займатися виготовленням, зберіганням самогону. В ході перевірки отриманої інформації, деякі факти підтвердилися та відносно громадян які займалися виготовленням та зберіганням самогону було складено 13 адміністративні матеріали за ст. 176 КУпАП.

Також за придбання самогону та інших міцним спиртних напоїв домашнього вироблення до адміністративної відповідальності притягнуто 2 осіб у відношенні яких складено 2 адміністративні протоколи за ст. 177 КУпАП. Виготовлення та збут самогону на території громади має негативний вплив не лише на здоров’я тих хто його вживає, а і наносить шкоду підприємцям і бюджету громади, в яку не надходять податки із продажу підакцизного товару.

(Слайд № 23) Однією із проблем на території Бобринецької ОТГ є порушення громадського порядку у вигляді розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях та поява у громадських місцях у п’яному вигляді. Впроваджуючи превентивні методи, поліцейським громади проводяться роз’яснювальні бесіди із населенням в цьому напрямі та складаються адміністративні матеріали відносно порушників. Таким чином за 2020 рік складено 44 адміністративних матеріала за ст. 178 КУпАП.

На території Бобринецької ОТГ мешкає 3 осіб які перебувають під адміністративним наглядом. Кожного місяця проводяться перевірки таких осіб. За 2020 рік, за порушення правил адміністративного нагляду за ст. 187 КУпАП було складено 9 адміністративних матеріалів.

Поліцейським офіцером громади на території Бобринецької ОТГ, впродовж 2020 року впроваджуються контроль за дотриманням правил дорожнього руху. Таким чином, за 2020 рік, за порушення водіями правил керування транспортними засобами, правил користування ременями безпеки або мотошоломами складено 1 адміністративний матеріал за ст. 121 КУпАП,  за порушення правил дорожнього руху, що спричинило ДТП складено 1 адміністративний матеріал за ст. 124 КУпАП. Також, із метою запобігання керування транспортними засобами особами в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, поліцейським офіцером громади проводились нічні патрулювання із залученням груп реагування патрульної поліції Бобринецького відділення поліції. В ході таких патрулювань було складено 1 адміністративний матеріал за ст. 130 КУпАП та вилучено водійське посвідчення у порушника.

На території Бобринецької ОТГ мешкає 364 власника нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів. Кожного місяця впродовж 2020 року, вибірково проводяться перевірки власників зброї на дотримання правил її зберігання. Під час виявлення порушень, відносно власників зброї складаються адміністративні матеріали. За 2020 рік складено 8 адміністративних матеріалів за ст. 192 КУпАП.

За 2020 рік було проведено 12 виступів перед громадою, а саме:

1) із метою з’ясування проблемних питань які стосуються безпечного середовища на території ОТГ;

2) встановлення та роз’яснення проблематики порушення та дотримання норм правил дорожнього руху на території ОТГ;

3) обговорення та збір пропозицій, щодо покращення умов благоустрою з метою зменшення ризиків порушення законодавства.

В 2020 році, за матеріалами зібраними поліцейським офіцером Бобринецької ОТГ відкрито 2 кримінальних провадження.

(Слайд № 24) Лише разом із Вами нам вдасться зробити Нашу громаду безпечною. Впроваджуючи механізми взаємодії громади та поліції, прошу надавати свої варіанти та алгоритми вирішення питань які залишилися не вирішними на території громади. Також, хотілося б підкреслити високу ефективність та  доцільність безпекових проектів які вже почали працювати на території громади та мають не один десяток позитивних прикладів. Головною ціллю як безпекових проектів так і плідної співпраці поліцейських з громадою та органами місцевого самоврядування є зниження правопорушень будь якого типу, створення безпекових осередків  на території громади та розвиток правової обізнаності серед населення.  

 

Поліцейський офіцер

Бобринецької міської об’єднаної

територіальної громади

старший лейтенант  поліції                                           Олександр ГУЗІЄНКО

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь