Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Місто залишилося без води через ремонт водогону

Дата: 27.07.2016 16:57
Кількість переглядів: 933

Фото без опису

Велика кількість мешканців міста скаржаться на часті відключення водопостачання,  особливо коли  на подвір’ї  установилася стійка спекотна погода.  Та відключення не залежать від людського  фактору, в цьому вина  зношена система водопостачання. Міському водогону  більше 40-а років,   а подекуди більше 50-ти, він не витримує навантаження та часто трапляються прориви мережі.  Так  27 липня 2016 року в місті о 8 годині ранку припинилася подача води, причиною цього став прорив магістрального міського  водогону біля мосту  по вулиці Каштанова (Кірова). Про тимчасові незручності пов’язані з ремонтно-відновлювальними роботами  людей попередили заздалегідь, аби ті запаслися водою. На місце  прориву водопроводу для оцінки ситуації  виїхав міський голова Сніжко В.В., працівники КП «Міськводоканал» запевнили Валерія Вадимовича, що оперативно впораються з виниклою проблемою, не зважаючи на спеку та санітарні умови. Щоб дістатися до місця прориву водогону робітникам довелося розчищати смітник,  який не добросовісні мешканці мікрорайону влаштували біля мосту. Під час огляду водогону було вирішено замінити великий відрізок старої металевою на нову ПЕ трубу, для запобігання подальших проривів. Чавунні та сталеві труби сьогодні вже не є найбільш оптимальним, якісним і надійним варіантом. У процесі експлуатації вони піддаються корозії, можуть руйнуватися під дією негативних умов і характеризуються відносною складністю монтажу. При ремонті все частіше використовуються ПЕ труби, які виготовляються з поліетилену високої густини низького тиску класу ПЕ80 і ПЕ100 та призначені для транспортування води та інших рідин, в тому числі для господарсько-питного водопостачання при температурі від 0° до 40°С. Номінальні робочі тиски від 6кг/см2 (0,6МПа) до 25кг/см2 (2,5МПа).

Переваги водяних поліетиленових  труб:

• хімічна стійкість до агресивних речовин

• висока еластичність , пластичність та міцність на розрив. Висока еластичність труб дозволяє забезпечити відсутність гідроударів;

• гладка внутрішня поверхня зменшує опір потоку і запобігає наростам, що властиво трубам із металу;

• вага ПЕ труб в 7 раз менша від металевих аналогічного діаметру;

• висока герметичність з’єднання за рахунок поліфузії;

• простота і легкість монтажу (відсутня потреба використання тяжкої землерийної техніки);

• порівняно низька вартість будівництва трубопроводів;

• не можливе проникнення до води важких металів з інсталяції;

• висока морозостійкість (вода, яка замерзла в трубі не руйнує її);

• гарантований термін експлуатації 50 років.

 Очікується, що нові труби будуть довго та безпроблемно служити на благо міста.  Міська рада на чолі з міським головою Сніжком В.В.  та  КП «Міськводоканал» робить все можливе для безперебійного та якісного водопостачання у місті. Коли всі відпочивають від спеки, працівники комунального підприємства в непростих умовах не шкодуючи зусиль   вирішують проблеми з водопостачанням до міста. Нагадаємо, що в цьому році  для забезпечення безперебійної подачі води та збільшення кількості її подачі на станцію першого підйому планується реконструкція насосної станції першого підйому КП «Міськводоканал» та модернізація обладнання. Всі  ці заходи спрямовані на організацію належних умов функціонування та благоустрою нашої громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь