Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Відзначили 73-ю річниця визволення м.Бобринець

Дата: 16.03.2017 16:49
Кількість переглядів: 846

Фото без опису

16 березня відбулися урочисті заходи присвячені дню визволення Бобринеччини. Метроном відлічив 72 рік від дня, коли закінчилася Друга світова війна і 73 роки з дня визволення Бобринеччини, найстрашніша з чотирнадцяти тисяч війн, які пережило людство за останні п’ять з половиною тисяч років. Цей чорний шлях світових  цивілізацій, оплачений життями мільярдів воїнів усіх країн, усіх націй і народів.

Понад 7млн. українських воїнів армії і фронту  разом з бойовими побратимами інших національностей пішли на фронт. Кожен другий з уродженців країни поліг в боротьбі з ворогом, захищаючи Батьківщину, а кожен з тих, хто залишився  в живих, повернувся додому інвалідом. Україна поклала на алтар перемоги від 8 до 10 млн. людських життів.

Сімдесят третя весна буяє світом відродження й священної пам’яті знакової дати 16 березня 1944 року. Ми низько вклоняємось ратному подвигу захисників Вітчизни, шануємо доблесть ветеранів  війни, і на сьогоднішній день учасників АТО.

У цей день ми в скорботі  схиляємо голови, шануючи світлу пам’ять героїв, які  загинули в роки Другої світової війни і героїв, які загинули  в мирний час під час проведення антитерористичної операції.  Сьогодні  відбулася урочиста хода по вул. Миколайвській,  яка брала свій початок від районного будинку культури. Учасники заходу  поклали квіти до пам’ятників загиблим вчителям та учням міста,  пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам та учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, до пам’ятних дощок загиблим учасникам АТО та Герою Небесної сотні Віктора Чміленка.  Під час мітингу, що проходив на площі біля пам’ятника Невідомому солдату до присутніх звернувся міський голова Валерій Сніжко. Валерій Вадимович привітав бобринчан з днем визволення міста та висловив найщиріші вітання і побажання ветеранам-визволителям та воїнам, що сьогодні боронять нашу Батьківщину від загарбників. До присутніх також звернулися  перший заступник голови районної державної адміністрації Валентин Мельник, депутат районної ради Юрій Крутько, член громадської організації «Ветерани кордону», члену громадської організації  Учасників АТО Олександр Почкай, військовий комісар Бобринецького районного військового комісаріату підполковник  Микола  Капітоненко. Присутні поклали квіти до пам’ятника Невідомого солдату та хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, що віддали своє життя боронячи свою Батьківщину від ворогів. Також покладено квіти до пам’ятної дошки, що знаходиться на будинку по вул. 16 березня.

На передодні свята за дорученням міського голови Валерія Сніжка  перший заступник міського голови Валентин Висоцький, заступник міського голови з соціально-гуманітарних питань Людмила Кривошея та голова Бобринецької міської організації ветеранів України Лідія Беліченко відвідали  ветеранів Другої світової війни та вручили продуктові набори і вітальні листівки від міського голови : Андрієнко Олексію Андрійовичу, Неклесі Дем’ян Дем’яновичу, Войнаровській Любові Григорівні, Ворнікову Григорію Яковичу, Каваль Вірі Яківні, Пономаренку Олександру Марковичу, Хмарі Івану Васильовичу та Безсонову Григорію Івановичу.

Ви зробили все можливе, щоб ваші нащадки росли, вчилися і працювали. Ми пишаємося вами, беремо приклад з вашої мужності і витримки.

За участь у проведені заходу дякуємо керівнику Роману Слуку та учасникам духового оркестру «церкви Живого Бога»

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь