Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Свято Водохреща та освячення води на р.Сугоклія

Дата: 21.01.2018 16:48
Кількість переглядів: 1081

Фото без опису

Традиційно 19 січня у свято Водохреща відбулося освячення води на березі річки Сугоклія.  Водохреща є третім і завершальним великим святом різдвяно-новорічного циклу.  Упродовж століть українці у ці січневі дні, вітаючи один одного, урочисто колядують: «…А що перший празник – то Різдво Христове, а що другий празник –  Святого Василя, а що третій празник  – Свято Водохреща…». Усі знають це свято, але з кожним наступним поколінням традиції святкування забуваються, відходять у минуле. Тому, аби зберегти пам’ять про наших предків, про їхні звичаї, обряди  та продовжувати їх, для жителів та гостей громади було організоване  дійство із збереженням всіх традицій та обрядів Водохреща. У це  православне свято, зі словами привітання до присутніх звернувся міський голова Валерій Сніжко та єпископ Кропивницький і Голованівський Марк.  Після вітальних слів єпископ Марк разом з настоятелем Свято-Миколаївської церкви отцем Олександром  провели святкову службу та освячення води.

Зануритися в ополонку прийшли десятки бобринчан, які вірять, що вода у цей день набуває цілющих властивостей та зберігає їх протягом року. Після занурення в людини починається нове життя, Бог допомагає їй у всіх добрих справах. Людська душа отримує від Бога благодать, силу  і стає ближчою до Бога.

На завершення свята присутні мали можливість зігрітися: було організовано роздачу гарячого чаю, каші та запашної випічки.

Хрещення Господнє нехай принесе добробут, спокій, впевненість у кожному дні  та міцне здоров’я у кожну родину. Нехай Господь оберігає Україну від негараздів і печалі.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь