Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Чорнобиль навіки в нашій пам’яті

Дата: 26.04.2017 16:32
Кількість переглядів: 861

Фото без опису

26 квітня 1986 року назавжди увійшло у скрижалі «чорних сторінок історії». У ці дні ми привертаємо увагу як української, так і світової громадськості до страждань людей, які зазнали і продовжують зазнавати дії радіації – наших співвітчизників і жителів інших держав.

Наслідки вибуху четвертого реактора Чорнобильської АЕС сколихнув весь світ. У результаті аварії стався викид величезної кількості радіоактивних речовин з активної зони реактора, які радіоактивною хмарою перенеслись на великі відстані.

На квітучій українській землі з’явились пусті міста і села, мертвий ліс, до якого не можна підходити, сади з яблуками, насиченими радіоактивною отрутою, вода, яку не можна пити, і навіть повітря, яким дихаємо, стало ворогом.

Сьогодні 26 квітня в великому залі адмінприміщення відбулися урочистості присвячені  Міжнародному дню пам’яті  Чорнобиля. Під час  урочистого заходу до присутніх звернулася заступник міського голови з соціально-гуманітарних питань Людмила Кривошея, яка  запевнила присутніх ліквідаторів, що міська рада завжди буде їм допомагати та подякувала за мужність виявлену ліквідаторами у боротьбі з невидимим, але надзвичайно небезпечним ворогом. До присутніх також звернулися  голова районної громадської організації «Спілка чорнобильців Бобринеччини» Станіслав Сандрах, військовий комісар Бобринецького районного військового комісаріату підполковник  Микола  Капітоненко, голова Бобринецької районної державної адміністрації Сергій Шевченко та голова Бобринецької районної ради Олена Гадемська. Для всіх, хто прийшов вшанувати пам’ять Чорнобиля учні КЗ «Загальноосвітня школи І-ІІІ ступенів № 5» у віршованими рядками подякували учасникам ліквідації аварії за їх подвиг у боротьбі з атомним лихом та виконали тематичні пісні.

Після урочистої частини делегація від міської ради, спілки чорнобильців Бобринеччини та районної влади поклали квіти до пам’ятного знаку  учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС. Хвилиною мовчання вшанували ліквідаторів, які ціною власного життя захистили світ від страшної біли. На завершення заходу відбулася панахида  за загиблими ліквідаторами   в Свято-Миколаївській церкві та поминальний обід організований міським головою В. Сніжком,  Бобринецькою міською радою

На сьогоднішній день два з половиною мільйони людей проживають у забрудненій зоні, з них вісімсот тисяч дітей.  Смерть понад 35 тисяч людей пов’язана з  аварією на ЧАЕС 

Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії.  Перед живими. Перед пам’яттю до  тих, хто віддав своє життя  у боротьбі з радіаційним лихом.

Щиро дякуємо директору     Бобринецького технікуму ім. В.Порика БНАУ Чорному О.В, працівникам  їдальні  за надання  залу та допомоги.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь