Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Відбулося освячення води на р.Сугоклія

Дата: 20.01.2017 16:26
Кількість переглядів: 1029

Фото без опису

19 січня ми відзначаємо свято Богоявлення Господнє. Йордан або Водохреща, як його називають в народі, є третім найбільшим святом, яке завершує цикл  Різдвяних свят. З цим святом пов’язане Хрещення Ісуса Христа в річці Йордан. Коли Христос вийшов на беріг, з небес почувся голос Бога-Отця, який назвав Ісуса своїм Сином і на Нього зійшов Святий Дух в образі голуба.

В цей день відбулося традиційне освячення вони на р.Сугоклія. Щоб кожен мав змогу освятити воду міською радою було організовано підвезення мешканців громади до місця освячення. Перед початком дійства було випущено символічних голубів та до присутніх з вітальними словами звернувся міський голова Валерій Сніжко.  Валерій Вадимович побажав всім присутнім міцного здоров’я, достатку, благополуччя і миру. До присутніх також з вітальними словами звернувся голова районного осередку аграрної партії України Юрій Крутько.

Освячення води провів настоятель Свято-Миколаївської церкви митрофорний протоієрей отець Юрій. Після освячення води отець Юрій привітав присутніх з великим святом і висловив подяку працівникам КП «Комунальник» за підготовку належним чином місця проведення освячення.

Незважаючи на холод, виявилося багато бажаючих пірнути в ополонку для того, щоб очистити душу і тіло від гріхів. Вважається, що вода у цей день набуває цілющих властивостей та після купання не можливо захворіти. Аби купання було безпечним чергування здійснювали рятувальники.

Для зігріву  людей в цей морозний день міською радою було організовано роздачу гарячого чаю та каші, а діти отримували солодощі .

Міська рада висловлює щиру вдячність Гурину Л.П. та директору ПТУ №32 Запорожцю А.М. за надання транспорту для підвезення громадян до місця проведення освячення. Голові районного осередку аграрної партії України Крутьку Ю.М. за надання продуктів для пригощання людей. ФОП Сокуренко, членам учнівсько-студентського парламенту, працівникам ЦДЮТ, працівникам дошкільних навчальних закладів,  директору КП «Комунальник» Торіну С.О. та працівникам за підготовку та допомогу в проведенні заходу. Окремо хочеться відмітити настоятеля Свято-Миколаївської церкви митрофорного протоієрея отця Юрія та церковний хор за проведення богослужіння

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь