Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Бобринчани відзначили 74 річницю визволення м.Бобринець

Дата: 16.03.2018 16:21
Кількість переглядів: 778

Фото без опису16 березня бобринчани відзначають  74 річницю визволення нашого рідного міста від фашистських загарбників. Саме 16 березня 1944 року військовими частинами 19, 93, 113, 223-ї стрілецьких дивізій 57-ї армії Третього Українського фронту було остаточно визволено Бобринець від гітлерівських загарбників. Ця подія поклала кінець більше ніж дворічної окупації міста.  У цей день ми вшановуємо пам'ять тих,  хто поклав своє життя за мир свого народу.Сьогодні  відбулася урочиста хода по вул. Миколайвській,  яка брала свій початок від Свято-Миколаъвської церкви. Учасники заходу  поклали квіти до стели загиблим воїнам АТО,  пам’ятників загиблим вчителям та учням міста,  пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам та учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, до пам’ятних дощок загиблим учасникам АТО та Герою Небесної сотні Віктора Чміленка.  Під час мітингу, що проходив на площі біля пам’ятника Невідомому солдату до присутніх звернувся міський голова Валерій Сніжко. Валерій Вадимович привітав присутніх з днем визволення міста та висловив найщиріші вітання і побажання ветеранам-визволителям та воїнам, що сьогодні боронять нашу Батьківщину від загарбників. До присутніх також звернулися заступник голови Бобринецької районної державної адміністрації Людмила Сопільняк  та  військовий комісар Бобринецького районного військового комісаріату підполковник  Микола  Капітоненко. З словами вдячності до ветеранів звернулися представники учнівсько-студентського парламенту. Присутні поклали квіти до пам’ятника Невідомого солдату та хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, що полягли  смертю хоробрих на фронті, у партизанських загонах та підпіллі,  у гітлерівських катівнях,  таборах смерті, та героїв сьогодення.

У день  свята за дорученням міського голови Валерія Сніжка  перший заступник міського голови Валентин Висоцький, заступник міського голови з соціально-гуманітарних питань Людмила Кривошея та голова Бобринецької міської організації ветеранів України Лідія Беліченко відвідали  ветеранів Другої світової війни та вручили продуктові набори : Неклесі Дем’яну Дем’яновичу, Войнаровській Любові Григорівні, Ворнікову Григорію Яковичу, Коваль Вірі Яківні,  Хмаріну Івану Васильовичу та Безсонову Григорію Івановичу.

Сімдесят четверта весна буяє світом відродження й священної пам’яті  знакової дати 16 березня 1944 року. Ми низько вклоняємося ратному подвигу захисників Вітчизни, шануємо доблесть ветеранів війни, і на сьогоднішній день учасників АТО.

Нехай квітне і розвивається наше рідне місто, а життя кожної родини буде наповнено радістю, благополуччям і впевненістю у завтрашньому дні!Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь