Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Сайт громади очима молоді: результати дослідження Молодіжної ради

Дата: 09.09.2020 09:24
Кількість переглядів: 1171

Молодіжна рада крок за кроком » Офіційний веб-сайт Добровеличківської  селищної радиСайт громади є першим і офіційним джерелом інформації про життя громади. Водночас спецзавдання сучасного сайту громади – бути зручним і доступним для жителів, інформаційно повним, зокрема у питаннях інструментів участі, звітності діяльності влади та депутатського корпусу, бюджетній прозорості.

Молодіжна рада Бобринецької ОТГ здійснила моніторинг сайту громади, аби проаналізувати його сильні сторони, побачити те, що варто поліпшити, аби сайт громади був функціональним і корисним для жителів.

Дослідження відбувалося за такими критеріями: загальна інформація про громаду (вичерпність, повнота різноплановість), структура органів влади, взаємодія з громадянами, відомості про інформаційні системи, інформація про депутатський корпус, звіти депутатів, послуги, які можна отримати у громаді, різноманіття новин та зручність навігації.

«Ми прагнули подивитися на сайт та інформацію на ньому очима пересічного жителя, який, маючи ту чи іншу проблему чи питання, заходить на сайт і намагається знайти інформацію.

Конструктивним було запропонувати пропозиції щодо наповнення сайту – адже погляд молоді сучасний і проявляє інтереси жителів молодого віку» (Олена Царенко, членкиня Молодіжної ради).

Команда виявила, що сайт громади сучасний, зручний у користування, має зручну навігацію та рубрики. На сайті у доступному форматі подано інформацію про бюджет громади https://bobrynecka-gromada.gov.ua/news/1582268435/, є доступ до форм громадських звернень, вільно можна ознайомитися з проектами рішень та іншими нормативними документами.

Що дуже зручно – систематизація необхідної інформації про послуги в окремій рубриці, наприклад, Центру надання адміністративних послуг https://bobrynecka-gromada.gov.ua/viddil-reestracii-miskoi-radi-1532070497/

Чи знали ви, за період з січня 2020 року по червень включно на сайті було опубліковано 255 новин? Що топовими темами були новини у січні про реалізовані проекти у Бобринецькій громаді (1242 перегляди), у лютому про засідання виконавчого комітату (446 переглядів), у березні про нове життя кубинського парку (831 перегляд) , у квітні – про те, як у Бобринецькій громаді роздавали маски жителям (1719 переглядів), у травні – новина про обмеження водопостачання (1523 перегляди), у черні відповідь на питання «Чи зарахують вам до страхового стажу період навчання?» зібрало 2181 перегляд.

На сайті є доступ до електронних інструментів, зокрема е-петицій https://bobrynecka-gromada.gov.ua/all_petitions/, інформація про бюджет участі презентована вичерпно: https://bobrynecka-gromada.gov.ua/gromadskij-bjudzhet-09-18-58-03-03-2018/ (добре, що у шапці сайту це окрема рубрика, яка поведе історією Громадського бюджету та надасть всю інформацію – Положення, критерії, Бланк заявки, результати).

Якщо жителів цікавлять фінансові питання і теми розподілу бюджету, закупівель – то це питання висвітлюється окремими рубриками, зокрема за цими посиланнями: https://bobrynecka-gromada.gov.ua/tender-12-17-37-03-06-2016/, рубрика Бюджет громади. Бюджетна звітність заповнені повністю ,всі звіти відкриті для скачування. Цікавий факт: якщо ви плануєте водити своїх дітей у садочок, працює рубрика Електронна реєстрація в ДНЗ https://bobrynecka-gromada.gov.ua/cherga-14-04-34-12-07-2016/

 У Рубриці Економіка, інвестиції та торгівля «Соціальні проекти» https://bobrynecka-gromada.gov.ua/investicijna-diyalnist-08-49-52-21-02-2017/ можна знайти інформацію про наболіле питання з поліпшенням послуги водопостачання жителів Бобринця: проект непростий, робота ведеться.

У презентації узагальнено всі результати дослідження: https://cutt.ly/6fc5kCC

Серед конструктивних порад щодо вдосконалення сайту: оптимізувати рубрики сайту, додати рубрику про молодь та молодіжну політику в ОТГ, залучати молодь до наповнення рубрик, продумати єдиний стиль оформлення новин-оголошень та «Увага», доповнити інформаційно рубрики, що стосуються звернень громадян (там, де є не 100% наповненості, а 70-95%). Наприклад, рубрики Доступ до публічної інформації «Оплата праці» потребують 100-відсоткового наповнення, наразі вони порожня.

Молодіжна рада Бобринецької громади здійснювала аналіз сайту громади в рамках Дистанційної дослідницької програми для молоді ОТГ “Детективи громади”, яка є частиною проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» в рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь