Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

ЩОДО ПОДАННЯ ВІДОМОСТЕЙ ПРО КІНЦЕВИХ БЕНЕФІЦІАРНИХ ВЛАСНИКІВ В 2020 РОЦІ

Дата: 29.07.2020 16:39
Кількість переглядів: 779

28.04.2020 набув чинності Закон України від 06 грудня 2019 року № 361-ІХ “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення” (далі – Закон), яким внесено зміни до низки нормативно-правових актів.

Юридичні особи, зареєстровані до набрання чинності закону, зобов'язані подати державному реєстратору інформацію про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності протягом трьох місяців з дня набрання чинності нормативно-правовим актом, яким буде затверджена форма та зміст структури власності.

КОЛИ ПОДАВАТИ ВІДОМОСТІ ПРО КІНЦЕВИХ БЕНЕФІЦІАРІВ ВЛАСНИКІВ?

  1. При поданні документів для проведення певних реєстраційних дій.
  2. Протягом трьох місяців з дня набрання чинності нормативно-правовим актом, яким буде затверджена форма та зміст структури власності
  3. Протягом 30 робочих днів з дня виникнення змін до інформації про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності повідомляти державного реєстратора та подавати державному реєстратору документи, що підтверджують ці зміни.
  4. Щороку, починаючи з наступного року з дати державної реєстрації, протягом 14 календарних днів, подавати документи для підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника.

ЯКА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПЕРЕДБАЧЕНА ЗА НЕПОДАННЯ ВІДОМОСТЕЙ ПРО КІНЦЕВИХ БЕНЕФІЦІАРНИХ ВЛАСНИКІВ?

Неподання або несвоєчасне подання державному реєстратору передбаченої цим законом інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи або про його відсутність, або документів для підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи тягнуть за собою накладення штрафу на керівника юридичної особи або особу, уповноважену діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), від однієї тисячі (17 тис. грн.) до трьох тисяч (51 тис. грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Звертаю увагу, що станом на сьогодні відсутній нормативно-правовий акт,  а відтак і не розпочато відлік трьох місяців протягом яких необхідно подати державному реєстратору інформацію про кінцевого бенефіціарного власника. З дня набрання чинності цього акту, практично всі юридичні особи зобов'язані подати держреєстратору документи для оновлення в ЄДР відомостей про кінцевого бенефіціарного власника.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь