Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Чи зарахують вам до страхового стажу період навчання?

Дата: 22.06.2020 11:49
Кількість переглядів: 2975

Фото без описуХоча страховим стажем є період, протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню і за який щомісяця сплачено страхові внески, все ж таки є певні періоди не трудової діяльності, які враховуватимуться при виході на пенсію як страховий стаж. Наприклад, це студентські роки.

Отже, якщо ви були студентом до 01.01.2004 року, роки навчання у вищих і середніх спеціальних навчальних закладах, в училищах і на курсах по підготовці кадрів, підвищенню кваліфікації та перекваліфікації, в аспірантурі, докторантурі і клінічній ординатурі зараховуватимуться до вашого страхового стажу. Період навчання зараховується до загального стажу лише за денною формою.

Увага! Навчання в заочних та вечірніх вищих і середніх спеціалізованих учбових закладах, а також час перебування в заочній аспірантурі не підлягає включенню до страхового стажу.

Як підтвердити наявність такого стажу? Наявними дипломами, посвідченнями, свідоцтвами, а також довідками та іншими документами, що видані на підставі архівних даних і містять відомості про періоди навчання.

За відсутності в документах таких відомостей для підтвердження часу навчання приймають довідки про тривалість навчання в навчальному закладі у відповідні роки за умови, що в документах містяться дані про закінчення повного навчального періоду чи окремих його етапів.

Час навчання в навчальних закладах після 01.01.2004 (якщо особа не працювала) до страхового стажу не зараховується, оскільки студенти не підлягають загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь