Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Повторна видача свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану

Дата: 14.05.2020 16:26
Кількість переглядів: 937

Однією з функцій органів державної реєстрації актів цивільного стану є видача свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану, в тому числі повторна видача свідоцтв, оригінали яких були викрадені, загублені, пошкоджені чи знищені, а також вилучені у зв'язку із внесенням змін до актових записів цивільного стану.

Де повторно отримати свідоцтво?

Повторна видача свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану здійснюється районними, районними у містах, міськими (міст обласного значення), міськрайонними, міжрайонними відділами державної реєстрації актів цивільного стану міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції України та відділами державної реєстрації актів цивільного стану управлінь державної реєстрації міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції України, а також дипломатичними представництвами та консульськими установами України.

Хочемо звернути увагу, повторна видача свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану здійснюється незалежно від місця державної реєстрації акту цивільного стану та місця проживання заявника.

Хто може повторно отримати свідоцтво?

Повторна видача свідоцтва здійснюється за заявою особи, щодо якої складено запис, батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, представника закладу охорони здоров’я, навчального або іншого дитячого закладу, де постійно перебуває дитина, органу опіки та піклування.

Особам, які звернулися до відділу державної реєстрації актів цивільного стану особисто, свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану повторно видаються того самого дня.

Також, свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану можуть повторно видаватись представнику особи - у разі документального підтвердження його повноважень (за довіреністю).

Свідоцтво про державну реєстрацію акту цивільного стану видається представникам зазначених установ за довіреністю установи та при пред’явленні документів, що посвідчують їх особу.

Свідоцтва про народження дітей повторно видаються їх батькам і усиновителям незалежно від віку дитини. Якщо особа позбавлена батьківських прав, свідоцтва про народження дітей повторно не видаються.

Акцентуємо увагу, після припинення шлюбу внаслідок його розірвання, свідоцтва про шлюб повторно не видаються. У таких випадках на письмове прохання заявника відділ ДРАЦС видає витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про шлюб щодо підтвердження дошлюбного прізвища.

Свідоцтво про смерть повторно видається другому з подружжя та близьким родичам померлого, особі, яка є спадкоємцем за законом або заповітом та представникові органу опіки і піклування у разі виконання ним повноважень з опіки та піклування стосовно осіб, які мають право на отримання такого свідоцтва

Які документи, необхідно пред’явити для повторної видачі свідоцтва?

  1. Паспорт громадянина України або паспортний документ, що посвідчує особу заявника;
  2. Документи, що підтверджують родинні стосунки між заявником та особою, щодо якої складено актовий запис.

Також, для отримання документів, громадяни можуть звернутися до відділів державної реєстрації актів цивільного стану через Веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану».

Ввійти на веб-портал можливо за наступним посиланням: http:// dracs .rninj ust. gov .ua/.

За допомогою електронного ресурсу можливо подати заяви на повторну видачу свідоцтв та отримати інші послуги у сфері державної реєстрації актів цивільного стану не виходячи з дому.

На сьогоднішній День, враховуючи карантинні заходи та з метою належного виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширення на території України гострої респіраторної хвороби СОУГО- 19 спричиненої коронавірусом 8АК8-СоУ-2» (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 02.04.2020 № 255), отримати повторно свідоцтво можливо за попереднім записом телефонним зв’язком відділу ДРАЦС.

Під час особистого звернення громадян до відділу державної реєстрації актів цивільного обов'язковою умовою є дотримання вимог вказаної постанови Уряду, а саме: наявність засобів особистого захисту (рукавички, маска).

Південно-Східне міжрегіональне Управління Міністерства юстиції у Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь