Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

До відома бджолярів

Дата: 29.04.2020 10:57
Кількість переглядів: 1057

Фото без описуЗ метою попередження отруєнь пестицидами бджіл та людей, згідно санітарних правил ДСанПіН 8.8.1.2.001-98 розділ 6. п.6.1. п. 6.1.7. попередньо, але не менш ніж за 2 доби перед початком проведення кожної зокрема хімічної обробки, адміністрація господарств сповіщає населення, власників суміжних сільськогосподарських угідь та об’єктів, а також бджолярів про місця, строки і методи застосування пестицидів.

В цілях охорони бджіл від дії пестицидів обробку с/г угідь слід проводити в пізні години шляхом обприскування наземною апаратурою, при цьому пасіки слід вивезти не менше ніж на 5 км від оброблюваного поля або ізолювати бджіл в гнізді.

Бджолярі зі свого боку повинні також дотримуватись вимог чинного законодавства. Відповідно до ст. 13 Закону України “Про бджільництво” пасіка підлягає реєстрації за місцем проживання фізичної особи або за місцезнаходженням юридичної особи, яка займається бджільництвом, у місцевих державних адміністраціях або сільських,

селищних, міських радах у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної аграрної політики.

Відповідно до ст. 15 того ж закону фізичні та юридичні особи розміщують пасіки на земельних ділянках, які належать їм на правах власності або користування, відповідно до ветеринарно-санітарних правил.

Розміщення пасік на земельних ділянках інших власників або користувачів здійснюється за їх згодою.

Забороняється проводити хімічні обробки садів та с/г культур при наявності в них квітучих рослин.

Всі роботи з пестицидами слід проводити в ранкові і вечірні години. В похмурі і прохолодні дні допускається, у винятку, проведення їх в денні години.

Контроль за дотриманням встановлених регламентів та правил зберігання, транспортування та застосування пестицидів покладається на ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

За консультаціями звертатися : м. Бобринець, вул. Шевченка 101 а, тел. 3-41-16.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь