Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

На Кіровоградщині офіційно працює 196 тисяч осіб

Дата: 27.02.2020 16:40
Кількість переглядів: 408

У 2019 році на Кіровоградщині на 382 збільшилась кількість страхувальників, що звітують (читай – сплачують єдиний соціальний внесок) за найманих працівників. Це свідчить про свідоме ставлення підприємців до працівників, адже в результаті цього 3,5 тисячі мешканців області офіційно працевлаштовані, значить, вони матимуть страхований стаж, а у майбутньому – підтримку держави. Загалом в регіоні легально працевлаштовані 196 тис. осіб.

Крім того, завдяки системній роботі пенсійників Кіровоградщини з інформування застрахованих осіб про набуті соціальні права при офіційному працевлаштуванні та наслідки їх звуження внаслідок «тінізації», зменшилась чисельність працівників, які отримують заробітну плату менше та на рівні мінімального розміру – на 1,6 тис. осіб та на 1,8 тис. осіб відповідно.

Кожен офіційно працевлаштований працівник може САМОСТІЙНО контролювати свого роботодавця – регулярно перевіряти розмір своєї заробітної плати та відрахувань єдиного соціального внеску, які декларує роботодавець, щоб виключити можливість наявності помилок, неточностей і недостовірності даних та мати впевненість у одержанні справедливо заробленої пенсії. Контролювати персоніфіковані дані, накопичені на особових картках, можливо як шляхом особистого звернення до сервісних центрів, так і дистанційно за допомогою веб-порталу Пенсійного фонду України.

 

 

Заступник начальника управління –

начальник відділу забезпечення наповнення

бюджету фінансово-економічного

управління головного управління

Пенсійного фонду Українив

Кіровоградській області

Марія КОРОТКА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь