Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Урочистості з нагоди 31-ї річниці Дня виведення радянських військ з Афганістану та Дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів

Дата: 17.02.2020 14:47
Кількість переглядів: 855

Фото без опису

Минають дні, ідуть роки, але для кожного, хто пройшов важкими дорогами війни в Афганістані, хто не раз зазирав в обличчя смерті, втрачав друзів, ті події залишились біллю у серці та назавжди закарбувались в пам’яті. І саме ця пам’ять щороку, у лютневі дні, збирає всіх разом, щоб вшанувати воїнів-інтернаціоналістів та згадати тих, хто не повернувся з війни.

До цієї пам’ятної дати заклади культури Бобринецької громади організували і провели цикл заходів. Працівники міської бібліотеки №1 Тарасенко Оксана та Франчук Наталія підготували виставку літератури «Афганістан: правда крізь роки», директор міського Будинку культури Тетяна Солодка, бібліотекар Лариса Рибак спільно з учнями КЗ «Бобринецьке НВО» ЗШ І-ІІ ступенів філії №2 поклали квіти до пам'ятної дошки нашого земляка Юрія Олефіренка.

      14 лютого 2020 року, в приміщені міського центру дозвілля молоді було організовано та проведено тематичний захід. Так  бережно  і трепетно шанувати пам’ять про ті  жорстокі  часи , не може ніхто, крім самих її  учасників. Вони й стали  гостями  заходу під назвою «Зірки обпалені війною».

Воїни-інтернаціоналісти згадали свої воєнні роки під час перегляду відеорядів з їх світлинами. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто не повернувся з поля бою, своїх побратимів. Також була підготовлена невеличка інсталяція та виставка експонатів з музею спілки воїнів-афганців та особистих речей бійців.

З метою гідного вшанування мужності та героїзму громадян, які виконували військовий обов’язок на території інших держав, сприяння поліпшенню соціального захисту таких громадян, їх сімей та з нагоди 31-ї річниці з дня визволення військ з Афганістану міський голова Валерій Сніжко вручив Почесну грамоту Кіровоградської обласної ради:

ГЛАВІЦЬКОМУ Володимиру Анатолійовичу  - воїну-інтернаціоналісту, члену Бобринецької районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану;

ТОСІКУ Миколі Івановичу  -  воїну-інтернаціоналісту, голові Бобринецької районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану.

Оголосив подяки Бобринецької міської ради:

ІВАНЬКО Анатолію Борисовичу  - воїну-інтернаціоналісту, члену Бобринецької районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану.

ПІСНОМУ Олександру Васильовичу  - воїну-інтернаціоналісту, члену Бобринецької районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану.

СТРОМЦЮ Сергію Андрійовичу  - воїну-інтернаціоналісту, члену Бобринецької районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану.            

Свої кращі виступи присутнім воїнам подарували працівники закладів культури Бобринецької міської ОТГ та аматори громади: Анатолій Іщенко, Марина Гордус, Наталія Нелепа, Валентина Змикало та вокальний ансамбль «Лілея» керівник Наталія Телих.  Слова подяки та щирі оплески від воїнів інтернаціоналістів для організаторів заходу пролунали по закінченню заходу.

           Сивочолі ветерани знають ціну людському життю і залишаються справжніми патріотами своєї країни і нині. Пам'ять про ці події  завжди залишиться в пам'яті українського народу та буде прикладом для молодого покоління.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь