Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Школярі громади відзначили День Соборності України

Дата: 23.01.2020 10:02
Кількість переглядів: 494

Фото без опису

В історії становлення незалежності нашої країни особливе місце займає день 22 січня 1919 року. 101 рік тому Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. З цієї нагоди день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою українці відзначають  як   День соборності України.

До цієї видатної події у приміщені «КЗ «Бобринецьке НВО» ЗШ І-ІІ ступенів філії №2 відбувся захід «Моя єдина Україна» до Дня Соборності України, який підготували  міські бібліотеки та Міський будинок культури.  Ведучі Тарасенко Оксана та Рибак Лариса розповіли присутнім про історичні події тих років, зазначили, що ΙV-ий Універсал Центральної Ради – це одна з вершин державотворчої  її  діяльності, яка протягом короткого часу привела Україну до повної самостійності.

 Учні та організатори заходу поклали квіти до пам'ятної дошки нашого земляка Олефіренка Юрія та хвилиною мовчання вшанували пам’ять героя, який віддав своє життя заради миру і спокою своєї Батьківщини.

На завершення  заходу Солодка Тетяна з присутніми утворили «коло єдності», яке символізувало возз'єднання двох гілок українського народу, розділених історичною долею. Це символічний жест об’єднання Східної і Західної України в одне ціле навколо спільної серцевини, якою є українська державність, українська ідентичність.

 

В бібліотеках міста пройшов цикл заходів, метою яких є формування національної свідомості та виховання  почуття патріотизму у підростаючого покоління.Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь