Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Відзначення День соборності України

Дата: 22.01.2020 11:55
Кількість переглядів: 498

Ідея єдності й соборності земель, незалежності й державного суверенітету, дієвої та ефективної влади є основою ідеології нашого народу. Українська революція 1917-1920 років зробила реальністю мрії багатьох поколінь українців про об’єднання в єдину соборну державу.  

22 січня... Ця дата для нашої країни є особливою, це свято, яке ми  відзначаємо щороку  в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

   Дата була обрана з певним значенням: у цей день, 22 січня 1918 року, Центральна Рада оприлюднила Четвертий Універсал, яким було проголошено незалежність України. Через рік, 24 січня 1919 року, Рада народних міністрів ухвалила закон про святкування 22 січня як Дня проголошення самостійності України. І хоча Акт Злуки 1919 року виявився декларативним, ідея соборності продовжувала жити.  22 січня 1990 року мільйони тоді ще радянських українців вишикувалися в живий ланцюг від Києва до Львова, відзначаючи День соборності.

    Згідно з Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99 цей день офіційно відзначався як День Соборності України.

   Саме тому, вшановуючи історичне минуле свого народу, 22 січня в День Соборності України у великому залі адмінприміщення, відбулися урочисті та святкові заходи до Дня Соборності України, в яких прийняли участь працівники міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь