Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Єдиний соціальний внесок - 2020

Дата: 28.12.2019 08:31
Кількість переглядів: 648

Фото без описуВерховна Рада ухвалила закон «Про державний бюджет України на 2020 рік», відповідно до якого мінімальна заробітна плата складе 4723 грн. Зараз цей показник складає 4173 грн. Підвищення позначиться, зокрема, на витратах фізичних осіб-підприємців.

Від мінімальної заробітної плати залежить єдиний соціальний внесок (далі – ЄСВ), який нараховується щомісячно за ставкою 22% від «мінімалки» і сплачується фізичними особами-підприємцями незалежно від того, чи ведуть вони діяльність і чи отримують дохід. Виняток: фізичні особи-підприємці, які отримують пенсію за віком або які мають обмежені можливості (встановлено інвалідність).

У 2019 році ЄСВ становив 918,06 грн на місяць, за рік  - 11016 грн. У 2020 ЄСВ складе 1039,06 грн та 12468 грн за рік.

Враховуючи значну кількість фізичних осіб-підприємців, які не здійснюють діяльність та не сплачують ЄСВ вкотре рекомендуємо з питань обчислення і сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, погашення існуючої заборгованості, припинення підприємницької діяльності, тощо звертатись до органів Державної податкової служби на відповідній території.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь