Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Книжкові виставки в бібліотеках міста

Дата: 21.11.2019 14:41
Кількість переглядів: 330

Фото без описуПротягом року бібліотеки Бобринецької ОТГ отримали багато нових надходжень з обласної  універсальної  наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського обмінного фонду міста Кропивницького.

В листопаді в міських бібліотеках було організовано книжкові виставки: «Читайте новинки», «На хвилинку зупинись, нову книгу подивись!», на яких бібліотекарі представили своїм читачам різноманітні видання за темами та жанрами і кожен читач зміг підібрати для себе цікаве і корисне.

Особливу цікавість серед відвідувачів виставок викликали книги про видатних історичних постатей України. Це книга «Славетні гетьмани України». В якій описано домашній побут, зовнішній вигляд, культура, освіта, дозвілля, звичаї та традиції.

 Книга Петра Кралюка «Справжній Мазепа». Це книга із серії  «Ретророман». В основі сюжету – святкування у провінційному містечку двох ювілеїв: Миколи Гоголя та «українсько-шведського союзу». Героями роману, як і в гоголівських творах, стають сміх, загальна гра, гротеск.

Молодший читач був у захваті від українських дитячих письменників таких як: Олександр Гаврош «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу». Пригодницька повість відомого дитячого письменника розповідає про яскраві пригоди неперевершеного гірського силача Івана Сили. Прототипом головного героя повісті став легендарний закарпатський богатир Іван Фірцак, який виборов звання чемпіона Чехословаччини та Європи з кількох видів спорту і об’їздив півсвіту, виступаючи в цирку, де здобув чимало яскравих перемог. В 2013 році на основі цієї повісті було знято перший в третьому тисячолітті український дитячий фільм «Іван Сила».

У наш час існує багато страшилок про так звану Чорну Руку. Вона пробиралася через кватирку і душила неслухняних дітей. Таким чином вона швидко завоювала славу одної з найпопулярніших страшилок. В історії Андрія Кокотюхи «Гімназист і Чорна Рука» ми зіткнемося із нею особисто й отримаємо можливість дізнатися, хто ж таки її мав. Нова захоплива детективна повість відомого українського письменника обіцяє перерости у цілу серію детективів про пригоди київського гімназиста Юрка Туряниці.

Більше про книги даних  виставок  ви зможете дізнатися завітавши до міських бібліотек.Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь