Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Хто з пенсіонерів отримає грошову допомогу в розмірі 10 місячних пенсій?

Дата: 21.10.2019 10:25
Кількість переглядів: 423

Фото без описуПри виході на пенсію за віком громадяни, які працювали у закладах і установах державної або комунальної форми власності – освіти, охорони здоров’я, соціального забезпечення, спортсмени та артисти театрально-концертних та інших видовищних закладів, мають право отримати одноразово грошову допомогу у розмірі десяти місячних пенсій.

Умовою для цього є досягнення пенсійного віку, передбаченого ст. 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», наявний страховий стаж для чоловіків – 35 років, для жінок – 30 років роботи у закладах та установах державної або комунальної форми власності на посадах, які дають право на призначення пенсії за вислугу років, а також – не отримання до цього жодного виду пенсії.

Порядок обчислення страхового стажу, який дає право на призначення грошової допомоги, та її виплату затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 р. № 1191. Відповідно до нього, для визначення розміру грошової допомоги враховується місячний розмір призначеної пенсії, обчислений згідно із статтями 27 і 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», станом на день її призначення.

Виплата грошової допомоги здійснюється органами Пенсійного фонду України одноразово у розмірі десяти місячних пенсій за рахунок коштів Державного бюджету України одночасно з першою виплатою пенсії.

 

Начальник головного управління

Пенсійного фонду України в Кіровоградській області

Наталія Сімонян


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь