Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Хто з пенсіонерів отримає грошову допомогу в розмірі 10 місячних пенсій?

Дата: 21.10.2019 10:25
Кількість переглядів: 460

Фото без описуПри виході на пенсію за віком громадяни, які працювали у закладах і установах державної або комунальної форми власності – освіти, охорони здоров’я, соціального забезпечення, спортсмени та артисти театрально-концертних та інших видовищних закладів, мають право отримати одноразово грошову допомогу у розмірі десяти місячних пенсій.

Умовою для цього є досягнення пенсійного віку, передбаченого ст. 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», наявний страховий стаж для чоловіків – 35 років, для жінок – 30 років роботи у закладах та установах державної або комунальної форми власності на посадах, які дають право на призначення пенсії за вислугу років, а також – не отримання до цього жодного виду пенсії.

Порядок обчислення страхового стажу, який дає право на призначення грошової допомоги, та її виплату затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 р. № 1191. Відповідно до нього, для визначення розміру грошової допомоги враховується місячний розмір призначеної пенсії, обчислений згідно із статтями 27 і 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», станом на день її призначення.

Виплата грошової допомоги здійснюється органами Пенсійного фонду України одноразово у розмірі десяти місячних пенсій за рахунок коштів Державного бюджету України одночасно з першою виплатою пенсії.

 

Начальник головного управління

Пенсійного фонду України в Кіровоградській області

Наталія Сімонян


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь