Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Відкритий урок футболу

Дата: 01.10.2019 15:17
Кількість переглядів: 640

За підтримки Європейського Союзу навесні 2019 року у 18 громадах  України стартував соціальний проект «Відкриті уроки футболу» («Open Fun Football Schools»), який реалізується під патронатом Федерації футболу України.

Проект залучає до футболу не лише майбутніх гравців, але й майбутніх тренерів, волонтерів, уболівальників, усіх тих, хто завдяки таким фестивалям захоче долучитися до футбольного процесу і прийти на стадіон. У проекті беруть участь школярі, які не займаються футболом у дитячо-юнацьких спортивних школах і мають можливість познайомитися з грою та долучитися до чисельної армії футбольних шанувальників.

При цьому учасники і школи отримують велику кількість спортивного інвентарю. Це футбольні м’ячі, футболки, маніжки, конуси, фішки, насоси, сітки, скакалки, канати, екіпіровка для викладачів та інше важливе й необхідне для здорового дозвілля приладдя.

З метою залучення дітей до здорового способу життя, фізичної культури та спорту на спортивному комплексі «Олімпієць» проведено Всеукраїнський Фестиваль Чемпіонів у формі відкритого уроку футболу. Організатор - Кіровоградська обласна федерація футболу.

На заході були присутні: голова Кіровоградської обласної федерації футболу Віктор Безсмертний, заступник міського голови з соціально-гуманітарних питань Людмила Кривошея, начальник відділу освіти, молоді та спорту Бобринецької міської ради Вікторія Літвінова, а також вихованець КЗ «ДЮСШ» Бобринецької міської ради ( секція футболу) Максим Кундель.

У фестивалі взяли участь близько 200 учнів п’ятих-сьомих класів закладів загальної середньої освіти міста.

Методом колового тренування на 12 станціях, які включали в себе завдання з фізичної, технічної та теоретичної підготовки з футболу, учасники дійства під керівництвом учителів фізичної культури закладів загальної середньої освіти міста, тренерів-викладачів та волонтерів КЗ «ДЮСШ» жонглювали футбольним м’ячем, знайомилися з азами футбольної техніки та аспектами футбольних правил, били по воротах та вводили м’яч із ауту, проводили між собою міні-матчі, брали участь в естафетах.

Працювала також спеціалізована станція етично-правового виховання за підтримки Бобринецького відділення поліції, на якій учні дізнавалися від працівників поліції про правила поведінки в громадських місцях.

Урок пройшов у теплій та доброзичливій атмосфері, діти були активними, щирими та дарували всім посмішки.

Присутні мали змогу подивитися показові виступи представників гирьового спорту та юних бобринецьких футболістів - чемпіонів області у своїй віковій групі.

По завершенні уроку всіх його учасників нагородили спеціальними дипломами, а кожна група отримала комплекти футбольних м’ячів для подальших занять.

Спортивна громада Бобринця отримала інвестицій на 56 тисяч гривень, а весь спортивний інвентар, наданий для проведення заходу, залишився в міських школах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь