Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

СЕРПНЕВИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ ФОРУМ

Дата: 31.08.2019 09:02
Кількість переглядів: 701

Фото без опису29 серпня 2019 року на базі КЗ «БОБРИНЕЦЬКЕ НВО» у Бобринецькій міській об’єднаній територіальній громаді відбулася головна серпнева освітянська подія – СЕРПНЕВИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ ФОРУМ.

Для педагогічної спільноти Бобринецької об’єднаної територіальної громади 2018 / 2019 навчальний рік був наповнений низкою яскравих подій: він був присвячений ювілею Василя Олександровича Сухомлинського, славетного педагога Кіровоградщини. У закладах освіти міста Бобринця проводиться активна робота щодо втілення ключових ідей НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ та створення елементів нового освітнього середовища, що відчиняє двері у школу майбутнього, максимально мотивує дітей до навчання та особистого розвитку. 2018/2019 навчальний рік був щедрим на досягненнями освітян громади та їх учнів у інтелектуальних, творчих та спортивних змагання.

Пріоритетними завданнями на 2020 рік визначено продовження роботи із забезпечення якісної освіти, створення нового освітнього простору, доступного середовища для дітей з особливими потребами, забезпечення шкіл швидкісним Інтернетом.

У заході взяли участь понад 200 освітян, запрошених та представники місцевої влади.

Учасників освітянського Форуму привітали міський голова Валерій Сніжко, голова районного комітету профспілки працівників освіти і науки України, Заслужений працівник профспілки працівників освіти і науки України Лариса Цесарська та побажали успішного старту у новому навчальному році.

До освітян також звернулася начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради Вікторія Літвінова. Учасникам Форуму презентовано мультимедійні матеріали про знакові події в освіті Бобринецької громади у 2018/2019 навчальному році. За її словами, працівники освітньої галузі ОТГ наполегливо працюють для забезпечення права кожного на якісну освіту.

Дошкільна освіта стає ближчою до дитини та її потреб. З метою ліквідації черги створено додаткову групу короткотривалого перебування дітей при КЗ «ЗШ І-ІІІ ступенів №5» на 15 місць. На поліпшення умов для здобуття якісної освіти придбано: твердий та м’який інвентар, ігрове обладнання, наочні посібники, канцтовари, миючі, дезінфікуючі засоби, комп’ютерна техніка, спортивний інвентар, обладнання для тіньових павільйонів на загальну суму 234,729 тис.грн.

Відділом освіти, молоді та спорту міської ради проводиться систематична робота щодо забезпечення закладів освіти кваліфікованими кадрами. У 2018/2019 навчальному році усунено випадки нефахового викладання предметів (перехід із 6 позиції на 1). У цьому напрямку проводиться ефективна робота щодо руху учнів та вчителів від опорного закладу до філій та в зворотному напрямі.

14 вчителів-фахівців ЗЗСО міста підготувати переможців олімпіад з навчальних предметів, предметних конкурсів та конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України обласного, Всеукраїнського та Міжнародного рівнів (І місць – 5, ІІ – 3, ІІІ – 22).

Освітяни беруть активну участь у розвитку ОТГ. Зокрема, за ініціативи освітян ОТГ та підтримки громадського бюджету реалізовано проекти «Сонячне дерево», «Спортивний майданчик для воркауту», «Дбай про свою громаду, сортуй сміття-забезпечуй гідне майбутнє», «Інноваційна освіта – успішна громада» (придбання 3D принтера).

Загальна середня, як основна ланка безперервної освіти, стає оптимальнішою. Наповнюваність класів у 2018/19 навчальному році становила 19,2 учні.

Задля поліпшення умов для здобуття якісної освіти придбано інтерактивний комплекс, принтери, обладнання для кабінету фізики, мікроскоп, інтерактивні дошки та меблі на загальну суму 406,201 тис. грн..

Частка випускників ЗЗСО, які отримали 160 балів і вище за результатами ЗНО-2019, складає 31 %.

Другий рік поспіль освіта ОТГ за загальнообласним рейтингом кількості випускників, нагороджених медалями займає перше місце.

Триває Всеукраїнський експеримент на базі комунального закладу «Бобринецьке навчально-виховне об’єднання «Навчально-виховний комплекс «Гімназія – загальноосвітня школа ступенів №1» Бобринецької міської ради Кіровоградської області.

У класах НУШ за новими партами із сучасним дидактичним обладнанням, дошками та комп’ютерною технікою навчалося 137 учнів. На впровадження НУШ у Бобринецькій ОТГ використано 332,101 тис.грн (260,429 тис.грн. –.держбюджет, 71,672 тис.грн. - бюджет ОТГ ).

Вжито заходи щодо створення умов для навчання дітей з особливими потребами шляхом організації інклюзії. Інклюзивна освіта стає доступнішою. Фінансове забезпечення КЗ «ІРЦ» складало 1163,6 тис.грн.

Належне функціонування закладів позашкільної освіти (КЗ «ЦДЮТ», КЗ «ДЮСШ» міської ради) дає додаткові можливості для розвитку талановитих особистостей для 1115 вихованців.

Позашкільна освіта стає різноплановою. У 2018/2019 навчальному році відкрито гурток із робототехніки та секцію із стрільби кульової. У результаті понад 92 дитини додатково мають розвивати свої творчі та фізичні здібності.

За результатами участі у 15 обласних творчих заходах вихованці КЗ «ЦДЮТ» участі мають 25 призових місць (І місце – 7 дипломів, ІІ місце – 11 дипломів, ІІІ місце – 7 дипломів). У липні 2019 році на Міжнародному конкурсі-фестивалі «ЗОРЯНІ МОСТИ», який проходив у м.Кітен (Болгарія), хореографічний колектив «Роксолана» (керівник Людмила Виноградська) зайняв три других місця у різних вікових категоріях.

У 2018/2019 році вихованці КЗ “ДЮСШ” взяли участь у 52 спортивно-масових заходах обласного, Всеукраїнського та Міжнародного рівнів. За результатами участі мають 24 (особистих і загальнокомандних) призові місця (І місце – 17 дипломів; ІІ місце – 5 дипломів; ІІІ місце – 2 дипломи).

Вихованка КЗ «ДЮСШ» Бобринецької міської ради Анжеліка Намєснік

стала чемпіонкою Європи серед юніорок , срібним призером серед жінок і чемпіоном у командному заліку - естафета  на чемпіонаті Європи   з гирьового спорту серед жінок, юніорів і юніорок  

Вперше в історії юнацького футболу Кіровоградщини вихованці КЗ “ДЮСШ” стали переможцями зонального турніру Всеукраїнських футбольних змагань на призи клубу «Шкіряний м’яч».

У фінальному турнірі змагань «Шкіряний м’яч», який проходив у м. Миргороді Полтавської області 27-29 серпня команда футболістів Бобринецької ОТГ зайняли 6 місце.

Влітку 2019 року з метою організації відпочинку та оздоровлення дітей функціонували 4 пришкільні табори. Відпочинком охоплено 333 дитини (26,2% ), з них – 99 дітей пільгових категорій (7,8%). Вартість 1 дітодня  становила 28 грн.

За кошти бюджету ОТГ (199,9 тис. грн.) оздоровлено 34 дитини пільгових категорій у стаціонарному таборі “Лазурит Кемп” (с. Красне Херсонської обл.); 7 дітей оздоровлено за кошти батьків.

Цьогоріч освітянську родину поповнили двоє молодих спеціалістів: Тетяна Тараненко (вихователь ГПД) та Олена Царенко (педагог – організатор), які розпочнуть свою педагогічну діяльність у міській гімназії, випускниками якої вони є.

Яскравим підтвердженням цілеспрямованості, креативності, високого професіоналізму та працездатності працівників відділу освіти, закладів освіти та співпраця з місцевою владою та депутатським корпусом об’єднаної громади стало те, що за результатами загального рейтингу територій за показниками галузі «Освіта» наша ОТГ у 2019 році зайняла 1 місце в області серед 38 територій. 

У ході практичної частини педагогічного Форуму учасники працювали у локаціях «ІМПЛЕМЕНТАЦІЯ ПОЛЬСЬКОГО ДОСВІДУ УПРАВЛІННЯ ОСВІТОЮ ТА НОВАЦІЇ УКРАЇНСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ» (модератор Вікторія Літвінова), «ЗМІНЮЄМО ПІДХОДИ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ» (модератор Катерина Бершадська), «4VACCINE. Міфи та реальність про вакцинацію» (модератор Тетяна Пасічник), «ІНКЛЮЗІЯ: проблеми, досвід, реалії» (модератор Лілія Білоусова), «20 технік загартування дитини» (модератор Світлана Потьомка).

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь