Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

ОТГ ЗМОЖУТЬ СТЯГУВАТИ ПЛАТУ ЗА ЗЕМЛЮ З НЕДОБРОСОВІСНИХ ПЛАТНИКІВ – РІШЕННЯ УРЯДУ

Дата: 19.08.2019 08:48
Кількість переглядів: 389

19 червня Уряд схвалив зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 19 квітня 1993 р. N 284 «Про Порядок визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам».

Тепер об’єднані громади зможуть самостійно контролювати використання та охорону земель. Це дозволить отримувати додаткові надходження до місцевих бюджетів у вигляді відшкодування збитків (неодержані доходи), зазначають в Асоціації міст України.

В АМУ нагадали, що чинний порядок визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам дозволяв виконавчим органам міст обласного значення стягувати плату за землю, зокрема, із землекористувачів, які використовують земельні ділянки без правовстановлюючих документів, у вигляді неодержаного доходу. Однак дія порядку не розповсюджувалася на інші органи місцевого самоврядування, зокрема, об’єднані територіальні громади.

Прийнята постанова змінює порядок – у переліку органів, які мають право створювати комісію з визначення та відшкодування збитків власникам та землекористувачам, слова «виконавчі комітети міських (міст обласного значення) рад» замінено на «виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад».

Отже тепер ОТГ зможуть стягувати плату за землю з недобросовісних платників.

Нагадаємо минулого року ОТГ отримали у комунальну власність землю за межами населених пунктів, але питання відшкодування збитків у сфері розпорядження земельними ресурсами залишалося неунормованим.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь