Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

БОБРИНЕЦЬКА ГРОМАДА РОЗПОЧАЛА НАВЧАННЯ У ШКОЛІ ГРОМАДСЬКОЇ АКТИВНОСТІ

Дата: 16.08.2019 08:45
Кількість переглядів: 632

Фото без описуВісім громад-партнерів Програма DOBRE мають можливість навчатися у незвичайній школі - Школі громадської активності. Навчатися у ній можуть представники/ці вже працюючих громадських організацій, ініціативних груп, освітніх закладів, ті, кому цікава ця тема і небайдужі зміни в своїй громаді.

Мета Школи громадської активності - посилювати громадянське суспільство та організаційну спроможність громадських організацій та ініціативних груп. Координаторка Школи - Oleksandra Tselishcheva.

Тренінг "Вступ до громадської діяльності" у Бобринецькій ОТГ відбувся 14 серпня в оновленому Бобринецькому ДЦЮТ. Тренінг провів експерт Спілки Громадські Ініціативи України - Andriy Silchenko (Унікальна країна - Unique Country).

Говорили й осмислювали такі теми:
що таке громадське об'єднання і третій сектор
громадська активність, як вияв причетності та важливості дій в суспільному житті громади
цінність співпраці та незалежність в прийнятті рішень
важливість діалогових платформ у громаді
інструменти участі активних громадян у прийнятті рішень
ініціативність та цільова аудиторія, залучення мешканців
можливості розвитку громадської організації та шляхи надання ГО соціальних послуг у громаді

Учасники картували типову громаду та опрацьовували аналогії з реальними проблемами у своїй громаді. Як виявилося, три групи з 5-ти варіантів мають спільну болючу проблему - вандалізм у громаді, а конкретно у місцевому сквері, бездіяльність місцевої поліції чи відчутність правових шляхів діяти таким правопорушеннях.

Результат тренінгу - всі бажаючі об'єдналися в ініціативну групу "Безпечна Бобринецька громада", яка розробила перші кроки щодо вирішення озвученої проблеми, а саме: створення діалогової платформи громада-поліція-влада-бізнес та проведення першої зустрічі "Діалог заради безпеки" (на початку вересня).

Стратегічна мета цієї місцевої ініціативи - посилення безпекової культури жителів громади, підвищення загальної дозвіллєвої культури молоді, налагодження партнерських зв'язків з поліцією, створення програми підвищення безпеки в громаді, залучення громадян до спільного діалогу і спільнодій громада-влада-поліція-бізнес.

Школа громадської активності для ОТГ проводиться спілкою “Громадські ініціативи України” та Агенція сталого розвитку "Хмарочос" в рамках проекту “Голос громади в місцевому самоврядуванні” програми USAID “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь