Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Наймані працівники мають право контролювати сплату роботодавцями страхових внесків

Дата: 29.07.2019 08:46
Кількість переглядів: 416

Фото без описуУ кожного працюючого громадянина нашої держави є право контролювати сплату роботодавцями страхових соціальних внесків, які є основою для майбутньої гарантованої державної пенсії, сплачених лікарняних, допомоги по безробіттю і страхових виплат при нещасних випадках. Соціальний страховий внесок – це запорука отримання соціальних гарантій за умови офіційного працевлаштування.

Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області звертається до найманих працівників у роботодавців області. Будьте уважні! Вимагайте від роботодавця офіційного оформлення трудових відносин. Не дайте позбавити себе соціальних благ, не сприяйте порушенням трудового законодавства! Роботодавець сплачує за вас страхові внески до системи загальнообов’язкового пенсійного страхування виключно з офіційної заробітної плати. Так само як і майбутня державна пенсія формується виключно із легальної зарплати.

Дізнатися, чи перераховує за вас роботодавець страхові внески в повному обсязі, можна двома шляхами: особисто звернувшись до територіальних органів Пенсійного фонду України та дистанційно через Веб-портал Пенсійного фонду України, попередньо зареєструвавшись на ньому.

У свою чергу, Пенсійний фонд України на законодавчому рівні та в межах повноважень долучається до роботи з виявлення порушень соціальних прав застрахованих осіб. Це – ведення Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування, яким визначається страхове право особи на соціальні виплати, та щомісячний моніторинг відомостей за даними цього Реєстру для виявлення фактів мінімізації розмірів заробітної плати, «тіньової» зайнятості, а також аналізу змін в чисельності працюючих. Дані щодо виявлених порушень надаються органам влади, соціального захисту та профспілковим організаціям області для вжиття заходів. Постійно проводиться обмін відомостями, які містять ознаки використання праці неоформлених працівників, із органами ДФС та Держпраці, що є основою для проведення заходів контролю за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування заробітної плати та сплати єдиного соціального внеску.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь