Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб

Дата: 05.07.2019 13:29
Кількість переглядів: 484

Фото без опису

Відповідно до ст. 269 Податкового кодексу України (далі -ПКУ), платниками земельного податку є: власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі.

Від сплати даного податку звільняються:

  • інвалід першої і другої групи;

  • фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;

  • пенсіонери (за віком);

  • ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

  • фізичні особи, визначені законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Звільнення від сплати земельного податку поширюється лише на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм, якщо у фізичної особи, яка має підстави для звільнення від сплати земельного податку, перебуває у власності декілька земельних ділянок одного виду використання, то така особа до 1 травня поточного року подає письмову заяву у довільній формі до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки про самостійне обрання/зміну земельної ділянки для застосування пільги. Пільга починає застосовуватися до обраної земельної ділянки з базового податкового (звітного) періоду, у якому подано таку заяву.

Також, від сплати податку звільняються на період дії єдиного податку четвертої групи власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі за умови їх передачі в оренду платнику податку четвертої групи.

Якщо право на пільгу у платника виникає протягом року, то він звільняється від сплати податку починаючи з місяця, що настає за місяцем, у якому виникло це право. У разі втрати права на пільгу протягом року податок сплачується починаючи з місяця, що настає за місяцем, у якому втрачено це право.

 

Новоукраїнське управління ГУ ДФС у Кіровоградській області

 

За 6 місяців 2019 року Центрами обслуговування платників Новоукраїнського управління надано 9711 адміністративних послуг

 

У Центрах обслуговування платників (далі - ЦОП) Новоукраїнського управління Головного управління ДФС у Кіровоградській області надається повний спектр адміністративних послуг перелік, яких опублікований на субсайті територіальних органів ДФС у Кіровоградській області та безпосередньо у ЦОП.

Протягом першого півріччя 2019 року платникам податків та громадянам, що зареєстровані на території обслуговування Новоукраїнського управління надано 9711адміністративних послуг.

Найбільш затребуваними були послуги з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів, з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків із Державного реєстру фізичних осіб-платників податків.

Новоукраїнське управління ГУ ДФС в області нагадує, що для зручності платників податків Державною фіскальною службою України запроваджено сервіс «Електронний кабінет платника» (далі - ЕКП), скористатись ним можливо цілодобово як з персональних комп’ютерів так і з смарт пристроїв, сервіс працює безкоштовно. За допомогою цього сервісу можливо сформувати та надіслати до органів ДФС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків. Також платник може у режимі реального часу отримати доступ до особистої інформації, а саме отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності та інше.

Вхід до «Електронного кабінету платника» здійснюється за адресою: cabinet.sfs.gov.ua  з використання електронного цифрового підпису  будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів.

 

Новоукраїнське управління ГУ ДФС у Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь