Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб

Дата: 05.07.2019 13:29
Кількість переглядів: 454

Фото без опису

Відповідно до ст. 269 Податкового кодексу України (далі -ПКУ), платниками земельного податку є: власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі.

Від сплати даного податку звільняються:

  • інвалід першої і другої групи;

  • фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;

  • пенсіонери (за віком);

  • ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

  • фізичні особи, визначені законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Звільнення від сплати земельного податку поширюється лише на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм, якщо у фізичної особи, яка має підстави для звільнення від сплати земельного податку, перебуває у власності декілька земельних ділянок одного виду використання, то така особа до 1 травня поточного року подає письмову заяву у довільній формі до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки про самостійне обрання/зміну земельної ділянки для застосування пільги. Пільга починає застосовуватися до обраної земельної ділянки з базового податкового (звітного) періоду, у якому подано таку заяву.

Також, від сплати податку звільняються на період дії єдиного податку четвертої групи власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі за умови їх передачі в оренду платнику податку четвертої групи.

Якщо право на пільгу у платника виникає протягом року, то він звільняється від сплати податку починаючи з місяця, що настає за місяцем, у якому виникло це право. У разі втрати права на пільгу протягом року податок сплачується починаючи з місяця, що настає за місяцем, у якому втрачено це право.

 

Новоукраїнське управління ГУ ДФС у Кіровоградській області

 

За 6 місяців 2019 року Центрами обслуговування платників Новоукраїнського управління надано 9711 адміністративних послуг

 

У Центрах обслуговування платників (далі - ЦОП) Новоукраїнського управління Головного управління ДФС у Кіровоградській області надається повний спектр адміністративних послуг перелік, яких опублікований на субсайті територіальних органів ДФС у Кіровоградській області та безпосередньо у ЦОП.

Протягом першого півріччя 2019 року платникам податків та громадянам, що зареєстровані на території обслуговування Новоукраїнського управління надано 9711адміністративних послуг.

Найбільш затребуваними були послуги з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів, з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків із Державного реєстру фізичних осіб-платників податків.

Новоукраїнське управління ГУ ДФС в області нагадує, що для зручності платників податків Державною фіскальною службою України запроваджено сервіс «Електронний кабінет платника» (далі - ЕКП), скористатись ним можливо цілодобово як з персональних комп’ютерів так і з смарт пристроїв, сервіс працює безкоштовно. За допомогою цього сервісу можливо сформувати та надіслати до органів ДФС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків. Також платник може у режимі реального часу отримати доступ до особистої інформації, а саме отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності та інше.

Вхід до «Електронного кабінету платника» здійснюється за адресою: cabinet.sfs.gov.ua  з використання електронного цифрового підпису  будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів.

 

Новоукраїнське управління ГУ ДФС у Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь