Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Порядок сплати єдиного соціального внеску фізичними особами - підприємцями

Дата: 24.06.2019 10:18
Кількість переглядів: 443

Фото без опису

Згідно статті 4 закону України від 08.07.2010 №2464-VI "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування" платниками єдиного внеску є: фізичні особи – підприємці (далі - ФОП), зокрема ті які використовують працю інших осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством про працю чи за цивільно-правовим договором та фізичні особи – підприємці, в тому числі, які обрали спрощену систему оподаткування.

Сплата єдиного внеску здійснюється  у національній валюті шляхом внесення відповідних сум єдиного внеску на рахунки органів доходів і зборів.

ФОП зобов’язані сплатити єдиний внесок, нарахований за календарний квартал до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок. Суб'єкти господарювання, що використовують найману працю, сплачують єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 20 числа наступного місяця. За несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) накладається штраф у розмірі 20 відсотків від своєчасно несплачених сум.

Також, нагадуємо, що з 02 травня 2019 року діють нові рахунки для зарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, ознайомитись з ними можливо на суб-сайті територіальних органів ДФС у Кіровоградській області у розділі «Бюджетні рахунки».

 

Новоукраїнське управління ГУ ДФС у Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь