Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Довідки, які видає Пенсійний фонд України: що, де, коли

Дата: 28.05.2019 09:25
Кількість переглядів: 422

Основний електронний ресурс Пенсійного фонду України – Веб-портал електронних послуг (portal.pfu.gov.ua) – постійно удосконалюється та спрощується для користування. Разом з тим, попит на отримання довідок безпосередньо в сервісних центрах головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області не зменшується – з початку року видано 32,6 тисяч довідок мешканцям області.

Працюючі громадяни звертаються переважно за отриманням довідок за формами ОК-5, ОК-7 та Додатку 9, а пенсіонери – за довідкою про доходи (розмір пенсійних виплат).

Довідка ОК-5 формується за будь-який період, починаючи з 2000 року, та містить відомості про суми заробітку для нарахування пенсії і страховий стаж. Тому вона, як правило, використовується органами Пенсійного фонду для призначення (перерахунку) пенсії.

Довідка ОК-7 формується за період з 2011 року і містить відомості про суми заробітної плати, з якої сплачується єдиний соціальний внесок (у межах максимальної величини) та страховий стаж.

Додаток 9 або «Довідка про трудовий та страховий стаж» формується за період з 2004 року і не містить суми нарахованої заробітної плати, але в ній чітко визначено, за який період страхові внески сплачені в повному обсязі, а за який – частково. Наразі роботодавці активно використовують цей вид довідки для визначення страхового стажу під час нарахування допомоги у зв’язку з тимчасовою втратою непрацездатності.

Довідки про розмір пенсії видаються за будь-який період за вимогою пенсіонера.

На сьогодні усі довідки можна отримати у будь-якому органі Пенсійного фонду України незалежно від прописки, місця фактичного проживання чи перебування на обліку. У сервісних центрах довідки видаються громадянам особисто при наявності документу, що засвідчує особу, або через представника, повноваження якого оформлено у встановленому законом порядку.

Окрім цього, необхідну довідку можна отримати і під час проведення виїзних прийомів громадян, на віддалених робочих місцях, а також – дистанційно через Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

 

Начальник головного управління

Пенсійного фонду України в

Кіровоградській області

Наталія Сімонян


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь