Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Головне управління статистики у Кіровоградській області повідомляє

Дата: 23.05.2019 16:57
Кількість переглядів: 475

Фото без описуЕкспорт товарів Кіровоградської області у січні–березні 2019 року

Обсяг експорту товарів з області у січні–березні 2019р. становив 171,2 млн.дол. США та порівняно з січнем–березнем 2018р. збільшився на 35,7%.

Експорт товарів з області здійснювався до 97 країн світу. Найбільше товарів експортовано до Туреччини, Індії, Білорусі, Єгипту, Китаю, Російської Федерації. 

Частка області в експорті товарів України у січні–березні 2019р. становила 1,4%.

Серед товарів на експорт переважали продукти рослинного походження, жири та олії тваринного або рослинного походження, готові харчові продукти, машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання.

Зовнішня торгівля товарами Кіровоградської області з країнами ЄС у січні–березні 2019 року

Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу у січні–березні 2019р. становив 35,7 млн.дол. США, імпорту – 22,3 млн.дол., що відповідно на 35,8% та 6,2% більше обсягів січня–березня 2018р.

Зовнішньоторговельні операції проводилися з 27 країнами Європейського Союзу.

Частка експорту товарів до країн ЄС становила 20,9% загального обсягу експорту по області.

Найбільше експортовано продуктів рослинного походження, жирів та олій тваринного або рослинного походження, мінеральних та готових  харчових продуктів.

У структурі імпортних надходжень переважали засоби наземного транспорту (крім залізничного), машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання, продукти рослинного походження.

Інвестиційна активність підприємств Кіровоградської області у 2018 році

Підприємствами та організаціями області у 2018р. за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 7181,5 млн.грн капітальних інвестицій, що на 9% менше ніж у 2017р.

Головним джерелом фінансування капітальних інвестицій були власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно 77% усіх капіталовкладень.

На кожного мешканця області в середньому припало 7604 грн капітальних інвестицій.

Підприємствами м.Кропивницького освоєно 35,5% загальнообласного обсягу.

Найбільшу частку капітальних інвестицій освоєно підприємствами сільського, лісового та рибного господарства (45,7%), промисловості (21,4%) та державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування (12,2%).

До Дня науки

Щорічно в третю суботу травня в Україні відзначається професійне свято творчої праці – День науки. Розвиток науки, ефективне використання результатів наукової діяльності, впровадження новітніх технологій – основа економічного зростання держави. Разом з тим, це – основа інтелектуального потенціалу нації, запорука її майбутнього.

Упродовж 2018р. наукові дослідження і розробки в Кіровоградській області виконували 15 організацій, 60% з яких відносилися до підприємницького сектору економіки, 26,7% – державного, 13,3% – вищої освіти.

На виконання наукових досліджень і розробок в організаціях, установах та підприємствах області у 2018р. було задіяно 467 осіб, три чверті з яких становили дослідники. Із загальної кількості задіяних у НДР науковий ступінь доктора наук мали 11 осіб (2,4%) та 67 осіб (14,3%) – доктора філософії (кандидата наук).

Найбільша частка наукових кадрів області здійснювала розробки в галузі технічних наук (71,1%), решта – в галузях сільськогосподарських, природничих, суспільних та гуманітарних наук.

Загальний обсяг витрат на виконання НДР у 2018р. становив 100,8 млн.грн, основну частину яких (87,4%) було використано на науково-технічні (експериментальні розробки). 

Основним джерелом фінансування наукових та науково-технічних робіт були власні кошти підприємств та організацій – 89,5% асигнувань. За рахунок коштів держбюджету профінансовано 7,9% витрат.

Індекси споживчих цін у квітні 2019 року

Індекс споживчих цін (індекс інфляції) у квітні 2019 року порівняно з попереднім місяцем у Кіровоградській області становив 100,9%, в Україні – 101%.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь