Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

З Днем пам’яті та примирення і Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 09.05.2019 15:05
Кількість переглядів: 449

Фото без описуДорогі ветерани та жителі громади!

8 і 9 травня в Україні відзначається День пам’яті та примерення і день перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цього року Україна наближається до пам'ятних дат в умовах військової агресії Росії, яка посягає на нашу незалежність і територіальну цілісність, на саме існування українців.

У ці дні ми говоримо про сумні події 1939 – 1945 років. Згадуємо всіх тих, перед ким ми у нескінченному боргу за наше сьогодення, схиляємо голови перед полеглими у боях, концтаборах, у вирі воєнного лихоліття. Важко знайти українську родину, у родоводі та пам’яті якої немає особистих втрат від тієї війни.

Мовчазними свідками цієї страшної трагедії в історії людства є обеліски загиблим у кожному селі та місті нашої Батьківщини. Кожне викарбуване на пам’ятних плитах ім’я нагадує нам, нащадкам, якою неймовірно дорогою ціною далася світові перемога над нацизмом. Кожна братська могила з відомими і невідомими Героями наказує нам пам’ятати про героїчний подвиг дідів-прадідів і цінувати мирне життя.

Вже  5 рік поспіль у ці травневі дні ми проводимо страшні паралелі між історією та сучасністю. Сьогодні героями стають вже онуки та правнуки тих, хто в далекому 1945 сподівався, що війна більше ніколи не прийде на нашу землю. За мирне небо знову гинуть найкращі… Вічна пам'ять героям, які поклали життя заради перемоги та світлого майбутнього.

Дорогі ветерани, учасники бойових дій прийміть щиру вдячність за відважність, героїзм, витримку, за все, що Ви зробили, аби ми сьогодні мали шанс на світле, вільне майбутнє.

Бажаємо незламності духу, щастя у родинному колі, достатку, віри і впевненості у завтрашньому дні. Хай життя дарує вам побільше посмішок і радості, а нові покоління свято бережуть пам’ять про ваш безсмертний подвиг!

 

Слава Україні!

 

З повагою

міський голова                                                            В.Сніжко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь