Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

DOBRE – нові можливості для розвитку освіти в громадах

Дата: 24.04.2019 13:22
Кількість переглядів: 403

Фото без опису

Програма DOBRE USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком?юнітіз ( Global Communities ) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні.

Завдяки значній підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) 17-19 квітня 2019 року відбувся навчальний візит для громад-партнерів DOBRE до Львівської області з метою ознайомлення з особливостями організації ефективної системи освіти та покращення навчального процесу в громадах.

Наскрізною темою навчальної поїздки була «Нова українська школа – нові можливості для розвитку освіти в громадах».

Протягом 2-х днів 12 учасників поїздки - представники органів місцевої влади, керівники загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних закладів освіти Бобринецької ОТГ відвідали навчальні заклади Львова та області: 

- Львівську ЗШ "Світанок" з поглибленим вивченням англійської мови, де ознайомились з напрямками організації освітньої діяльності за програмою" Лицем до дитини", інтегрованими навчальними темами, досвідом пілотування нового Державного стандарту початкової освіти та методикою KLANZA;

- приватну "Школу вільних та небайдужих" у м. Львів, у якій Ольга Гісь, директор з навчання, автор навчальних програм та серії посібників з розвитку продуктивного мислення учнів молодшого шкільного віку, представила принципи роботи школи, цінності, на яких базується школа, сучасні методики та нестандартні підходи до навчання;

- Підгородецьку ЗШ І-ІІІ ступенів у гірському селі Підгородці Сколівського району, де заклад освіти виступає осередком розвитку громади , налагоджує ефективне партнерство з батьками, громадськими організаціями, активно долучається до співпраці з волонтерами Корпусу миру, залучає для розвитку закладу та громади додаткові ресурси методом краудфандингу, є активним учасником конкурсів проектів. Цікавим було представлення проекту по створенню нового освітнього середовища «Ігрова кімната «Планета дитячих мрій»;

- НВК "СЗШ - ліцей" І-ІІІ ступенів при Львівському національному університеті імені Івані Франка в селі Козьова Сколівського району, де вивчали використання методики змішаних уроків, пройшли майстер-клас за методикою SKRUM, ознайомились з плануванням розвитку шкільного колективу, запровадженням змін у сільській школі.

Окрім того, освітяни брали участь в міні-тренінгу "Формувальне оцінювання: чому варто? Як воно розвиває громадянські компетентності", який провела досвідчений тренер проекту "Демократична школа", заступник директора Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти пані Мирослава Товкало.

Ефективно відбувався обмін досвідом з питань впливу органів управління освітою ОТГ на організацію освітнього процесу у громаді, використання інноваційних підходів до освітнього процесу у початковій школі, методики хвильових занурень, проектного підходу до вивчення окремих навчальних предметів.

Неповторною родзинкою навчального візиту стало відвідання міста-фортеці на скелях "Тустань".

У ході візиту учасники отримали масу позитивних вражень та багато корисної інформації щодо практик ефективної організації освіти завдяки насиченій, змістовній програмі, яку було підготовлено та організовано на дуже високому професійному рівні консультантами Програми DOBRE Вікторією Зубковою та Олегом Процаком.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь