Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

З квітня працюючі пенсіонери Кіровоградщини отримуватимуть пенсію, більшу в середньому на 100 гривень

Дата: 16.04.2019 15:47
Кількість переглядів: 592

Фото без описуЗ 1 квітня 2019 року на виконання вимог, визначених абзацом 5 частини 4 статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», головним управлінням Пенсійного фонду України в Кіровоградській області здійснено автоматизований перерахунок пенсій 10,5 тисячам працюючих пенсіонерів.

У середньому розмір пенсії у працюючих пенсіонерів Кіровоградщини після проведення даного перерахунку збільшився на 99,15 гривень. Зазначений перерахунок стосувався тих громадян, які продовжували працювати після призначення пенсії та набули 24 місяці страхового стажу, або якщо після попереднього перерахунку пенсії минуло більше, ніж 2 роки. Під час проведення перерахунку з 01.04.2019 року автоматизовано обирається найбільш вигідний варіант пенсії: з урахуванням стажу та заробітку, що використовувався при призначенні (попередньому перерахунку) пенсії, або заробітку, який особа одержала за роботу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії. У разі, якщо коефіцієнт заробітку особи зріс, перерахунок пенсії проводиться з урахуванням набутих страхового стажу та заробітної плати.

Якщо пенсіонер продовжував працювати і набув менше 24-х місяців страхового стажу, то перерахунок пенсії здійснюється з урахуванням набутого страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії та заробітної плати (доходу), з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію.

Варто нагадати, що такий автоматичний перерахунок пенсій проводився уперше з 1 квітня минулого року. Перерахунку підлягають пенсії за віком та по інвалідності, а також за вислугу років – за умови, що отримувач даного виду пенсії досяг пенсійного віку.

 

Олена Романченко,

заступник начальника головного управління

Пенсійного фонду України в Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь