Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Чи може безробітний, який має статус учасника бойових дій, не відвідувати центр зайнятості в період проходження психологічної реабілітації?

Дата: 05.04.2019 08:31
Кількість переглядів: 430

Фото без опису

Питання відвідування безробітним служби зайнятості  врегульовані Порядком реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 19.09.2018 № 792. 

За загальною нормою вказаного Порядку зареєстрований безробітний зобовязаний відвідувати центр зайнятості не рідше ніж один раз на 30 календарних днів. Одночасно з цим пунктом 28 Порядку визначені виключення з загального правила. Зокрема визначено, що дата наступного відвідування центру зайнятості може бути відстрочена більш як на 30 календарних днів у звязку з поданням безробітним заяви про не відвідання центру зайнятості у звязку із, у тому числі, санаторно-курортним лікуванням та проходженням психологічної реабілітації та професійної адаптації. Такі обставини є поважними для осіб, звільнених з військової служби після участі у проведенні АТО, у здійсненні заходів із відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпечення їх здійснення.

Строк, на який відстрочується наступне відвідування, бажано визначати безробітному та карєрному раднику з урахуванням документу, що підтверджує відповідну поважну причину.

 

Ірина Виниченко, директор Бобринецької районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь