Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Зустріч делегації з програми DOBRE

Дата: 29.03.2019 17:09
Кількість переглядів: 812

Фото без опису27 березня 2019 року у Бобринецькій ОТГ  з офіційним візитом побувала делегація Програми DOBRE на чолі з керівником проектів з місцевого самоврядування, децентралізації та розвитку парламенту, USAID Маратом Кюрчевським та заступницею директора Програми USAID DOBRE, Глобал Ком’юнітіз Юлією Єсмухановою, експертка з питань громадської участі Програми USAID DOBRE Юлія Ткачук, Глобал Ком’юнітіз, фахівці з розвитку громад Вікторія Зубкова, Олена Радул, представник Українського кризового медіа центру Оксана Якуніна, Ірина Ткаченко – менторка громади від спілки «Громадські ініціативи України», Марія Лебідь – Українське радіо Кропивницького, Олександра Сухенко – представник від «І-ї електронної».

Гостей зустріли міський голова Валерій Сніжко та працівники Бобринецької міської ради. На початку зустрічі, куди були запрошені депутати, члени виконавчого комітету міської ради, керівники закладів і установ міста та району, представники громадськості, бізнесу міський голова наголосив - ні для кого не секрет, що успіх залежить від самих людей, які живуть в громаді, співпраці та підтримки влади.

Як залучити бізнес в громаду, створити робочі місця, покращити інфраструктуру!?

Хтось критикує, хтось спостерігає а хтось робить, залучає друзів, колег, однодумців тому що добре розуміємо, що сила – в єдності!

Саме про проекти з місцево економічного  розвитку та успішні кейси і розповів та презентував координатор проектів, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі, інвестицій та інформаційної діяльності Євгеній Кулик. Про створення бджолярського кооперативу та про проект «Ярмарково-розважальний комплекс «Кропива»» розповів член бджолярського кооперативу Дмитро Піднебесний. Заступник міського голови Валентин Висоцький  розповів про один із найважливіших і найтящих проектів, який реалізовується в Бобринецькій громаді в співпраці міської ради та DOBRE - "Реконструкція водопостачання та водовідведення". Менторка громади Ірина Ткаченко розповіла про результати роботи в громадському компоненті проекту на території громади. Громадські активісти презентували  освітні та молодіжні платформи, туристичні та культурні практики. Керівник проекту «Бібліотека свободи» Тетяна Ткаченко висвітлила діяльність бібліотеки у нових сучасних напрямках, які з’явилися завдяки підтримки програми DOBRE. Координатор проекту туристичного напрямку Наталія Телих розповіла про здійснення на території громади проекту «Розвиток туризму – майбутнє міста». Учасники тренінгової програми «Молодіжний працівник в ОТГ» Світлана Чорна та Віктор Охремов окреслили плани роботи з молоддю віком від 14 до 35 років. Голова ГО «Центр територіального успіху» Наталія Щіченко поділилася досвідом реалізації проектів «Гендерний ресурсний центр», «Разом до життя після АТО», «Університет срібного віку», «Мандрівний кінотеатр».

Заступник міського голови з соціально-гуманітарних питань Людмила Кривошея продовжила змістовну зустріч гостей приємними заходами. Це була екскурсія центральною частиною нашого міста, перегляд відеопоезії, створеної молоддю в рамках проекту «Мандрівний кінотеатр», візит до Територіального центру Бобринецької міської ради, де гості переглянули виставку декоративно-ужиткового мистецтва слухачів Університету срібного віку та Гендерного ресурсного центру під назвою «Гармонія творчості», зацікавилися фотосушкою світлин життя громади, стали учасниками занять: з фітнесу, ароматерапії, англійської мови, комп’ютерних технологій.

Представники Програми DOBRE пересвідчились, що проекти, підтримані ними, претендують на сталість, адже кожен із них не закінчується після виконання плану проекту, а продовжує своє життя у громаді. Про це свідчать також і завжди жвавий баскетбольний майданчик, і задіяна на свята сцена.

Отож, гості були приємно вражені активністю, небайдужим ставленням людей Бобринецької громади до життєдіяльності та творчості, соціально-економічного розвитку та майбутнього.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь