Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Портрет жінки - берегині

Дата: 11.03.2019 16:41
Кількість переглядів: 748

Фото без описуПередсвятковий тиждень березня життєдіяльність Університету срібного віку та Гендерного ресурсного центру урізноманітнило свято «Портрет жінки». На нього завітала заступник міського голови з соціально-гуманітарних питань Людмила Кривошея, яка від імені міського голови Валерія Сніжка привітала усіх присутніх жінок з прийдешнім святом та запросила на перегляд міської святкової програми.

Героїнями заходу стали наші землячки і сучасниці, які своєю творчістю та щоденною працею надихають і нас. Недаремно «Портрет жінки» розпочався із розмови про видатних українок: математиків, акторок, письменниць. Обличчя нашої громади теж може пишатися такими особистостями, які вміють згуртовувати довкола себе однодумців, поєднувати різні сфери життя і бути гідними імення Жінка.

У житті Олени Ворони було і є чимало натхненного: педагогічна праця, сцена, робота з обдарованими дітьми, людьми поважного віку у клубі «Надвечір’я». І не дивно, що з-під її пера вийшло багато нарисів і оповідань саме про жителів нашого міста. Вона розповіла про те, як непроста доля підштовхнула її до літературної творчості, завдяки чому Олена Миколаївна має значний доробок: три власні збірки нарисів, збірки у співавторстві з дописувачами видання «Саквояж історій», друкується у періодичній пресі. А головне її надбання – спілкування з людьми, адже, як вона говорить, про кожну жінку можна написати твір, бо життя кожної – ціла книга.

Майстрині Світлана Піднебесна, Євгенія Орленко, Марина Пижова, Лариса Кривошея та Олена Біла представили свої роботи на виставці. Вони познайомили з історією своїх виробів (вишиті рушники і картини, ґердани і декоративні дерева з бісеру, в’язані підставки для великодніх крашанок, кошики з декоративної лози). Євгенія Вікторівна поринула спогадами у той час, коли любов до вишивки і любов до танцю тісно переплелися за 35 років у колективі «Натхнення», адже безліч костюмів вона виготовила для вихованців власноруч. Світлана Федорівна поділилася своїми напрацюваннями і пораділа разом з присутніми від того, що її захоплення вишивати перейняла й донька.

Учасники заходу із задоволенням слухали на «творчому майданчику» історію успішної і обдарованої красивим голосом Валентини Змикало, а виступ її ансамблю «Барви осені» додав усім настрою.

Родзинкою свята, звичайно, були вітання від чоловіків. Виконуючий обов’язки старости села Коржеве Володимир Шкварко подарував жіночій половині власні вірші та знайомі пісні під супровод гітари, а підопічний міського територіального центру Сергій Олександрович Махорт – слова-привітання.

Портрет жінки нашої громади ще тільки починає вимальовуватися, але на цій ясній картині проявляються кращі риси нашої сучасниці: доброта і людяність, небайдужість і активна громадянська позиція, талант і вишуканість.

Завершилися  грантові програми від DOBRE , але Гендерно ресурсний центр, університет Срібного віку продовжують свою діяльність, задіюємо нові форми, методи роботи зі слухачами, студентами.

Конкурс грантів «Місцеві ініціативи для розвитку громади» проводився спілкою «Громадські ініціативи України» в рамках проекту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). Cпілка «Громадські ініціативи України» є регіональним партнером програми USAID DOBRE в Кіровоградській області.

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку громади, підвищення рівня залученості громадян до ухвалення рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь