Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

На Кіровоградщині безвідповідальні батьки, щоб не втратити майно та права, почали згадувати про дітей

Дата: 27.12.2018 16:42
Кількість переглядів: 476

На Кіровоградщині державні виконавці змусили «горе»-батьків сплатити майже 116 млн грн аліментів.

Про це повідомив під час прес-конференції керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

«Щодня державні виконавці працюють в тому напрямі, щоб забезпечити гідне дитинство дітям, про яких забули їх власні батьки. Для цього застосовують різноманітні заходи впливу. Йдеться і про обмеження боржників у правах, і про арешти майна чи банківських рахунків. Натомість ті злісні неплатники, які ведуть аморальний спосіб життя або принципово не хочуть офіційно працевлаштовуватись, притягуються до адміністративної відповідальності», – відзначив посадовець.

Варто відзначити, що з початку року в рамках ініціативи #ЧужихДітейНеБуває 4 480 боржників обмежили в можливості виїзду за межі України, а ще 4 516 осіб втратили право користуватися автівками. 

«Маємо інформацію, що нещодавно одного кропивничанина позбавили водійського посвідчення за борги перед власною дитиною. Після зустрічі з патрульними поліцейськими чоловік сплатив близько 30 тис грн боргу, а все через те, щоб залишити за собою право керувати транспортом», – додав Вадим Гуцул.

Також одним із останніх нововведень у законодавстві стало введення штрафних санкцій для безвідповідальних батьків, які впродовж тривалого часу ухилялися від утримання власних дітей.

«Після арешту майна недобросовісний батько з Кропивницького знайшов майже 47 тис грн на сплату боргу з аліментів і штрафу, а це означає, що закон реально працює», – прокоментував керівник обласної юстиції наприкінці заходу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь