Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Молодіжний баркемп «Сила твоєї ініціативи»

Дата: 22.12.2018 08:53
Кількість переглядів: 1184

20 грудня у Бобринці відбувся Молодіжний баркемп «Сила твоєї ініціативи». Команда Спілки Громадські Ініціативи України, регіональним партнером якої на Кіровоградщині є Агенція сталого розвитку «Хмарочос», за підтримки Програма DOBRE активно працює з молоддю громади у проекті "Голос громади у місцевому самоврядуванні". Формат баркемпу один із дуже цікавих і дієвих. Найголовніше у цьому процесі - голоси громади.

енергійна та перспективна молодь в одному просторі з представниками влади, молодіжними працівниками, вчителями, в ролі детективів громади визначили 18 проблем і 3 актуальні проблеми, які за методом радара набрали найбільшу кількість голосів.

Ольга Варіченко – старший лейтенант Патрульної поліції Кіровоградської області допомогла організаторам заходу розкрити з професійної точки зору тему БЕЗПЕЧНОЇ ГРОМАДИ - це один із стратегічних напрямків у реформі децентралізації і обізнаності молоді в інструментах посилення безпеки.

На прикладі кейсу «Будь видимим», який втілює Агенція сталого розвитку «Хмарочос» у партнерстві з УПП в Кіровоградській області за підтримки Police Training Assistance Project - PTAP, учасники познайомилися з алгоритмами реалізації просвітницьких безпекових ініціатив та філософією community policing.

Володимир Нечай – голова молодіжної громадської організації  "TEMП"  розповів про локальні успіхи діяльності та активну участь у житті громади.

 В ОТГ програми DOBRE відтепер працює програма "Молодіжний працівник"  в рамках баркемпу завдяки Людмилі Кривошеї відбулася презентація програми, обговорення наступних кроків.

Напрями діяльності молодіжного працівника:

реалізація державної молодіжної політики на регіональному та місцевому рівнях;

забезпечення взаємозв’язку державних органів регіонального і місцевого рівнів у процесі реалізації державної молодіжної політики;

забезпечення і розвиток взаємозв’язку державних органів, молодіжних об’єднань та неформальних молодіжних спільнот на регіональному і місцевому рівнях;

сприяння координації роботи молодіжних колективів та об’єднань;

участь у розробці й реалізації молодіжних проектів та програм;

надання консультаційної допомоги підліткам, молоді, молодим сім’ям (профорієнтаційної, правової, соціальної, психологічної, оздоровчої та ін.);

моніторинг інформації про становище молоді в регіонах (формування «соціальних паспортів» різних груп молоді).

Молодіжний баркемп «Сила твоєї ініціативи» став платформою і для обговорення проекту реконструкції міського парку, в розробку якого залучена молодь. Саме цей проект підготовлено для участі у конкурсі проектів у рамках Місцевого економічного розвитку(МЕР) за сприяння Програми DOBRE.

Дякуємо Ірині та Сергію Ткаченкам за навчання, нові платформи та залучення молоді до активності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь