Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Вшанування учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2018 13:42
Кількість переглядів: 938

14 грудня в Україні традиційно проводиться День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров'я змогли здолати страшну трагедію 20 століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС

Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС. Цей день ліквідатори називають своїм професійним святом, хоча жоден з них не здобував такої професії. Всьому прийшлося навчатися на місці, одночасно жертвуючи здоров’ям, а то й своїм життям, рятуючи життя інших.

Події квітня 1986 року ніколи не зітруться з пам’яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Чорнобильська катастрофа є болем і проблемою всієї громадськості. 14 грудня вже стало доброю традицією вшановувати пам’ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха, а також висловити щирі слова подяки  ліквідаторам за мужність і героїзм.

14 грудня в великому залі адмінприміщення відбулися урочистості присвячені Дню вшанування ліквідаторам аварії на  ЧАЕС. Під час урочистостей до присутніх  зі словами щирої вдячності та пошани, тим хто брав участь у ліквідації аварії,  звернувся міський голова Валерій Сніжко.  Голова районної громадської організації «Спілка чорнобильців Бобринеччини» Станіслав Сандрак, який  висловив пошану учасникам  ліквідації Чорнобильської катастрофи  та згадав Бобринчан, що відійшли у вічність в наслідок Чорнобильської біди. Також до присутніх звернувся  голови РДА Олег Тертичний, заступник голови Бобринецької районної ради Наталія Сабліна та військовий комісар Бобринецького районного військового комісаріату підполковник  Микола  Капітоненко.

Міський голова Валерій Сніжко вручив вдовам ліквідаторів квіти  та матеріальну допомогу. Студентсько-учнівський парламент Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади в знак глибокої шани до героїзму полеглих ліквідаторів вручили вдовам власноруч виготовлені презенти. Матеріальну допомогу та презенти  отримали: Бакал Марія Михайлівна, Бортко Галина Григорівна, Ващенко Лідія Михайлівна, Гурба Любов  Миколаївна, Деревянко Таміла Василівна, Жосан Таїсія Миколаївна, Клімовіч Ольга Василівна, Лазарчук Олександра Миколаївна, Луговська Галина Іванівна, Носурак Лариса Володимирівна, Оксаніч Валентина Іванівна, Отреп’єва Ніна Олександрівна, Піщанська Валентина Миколаївна, Поліщук  Надія Іванівна, Цуркан Ольга Михайлівна, Чепель Лариса Іванівна, Щербакова Тамара Йосипівна.

Голова районної громадської організації «Спілка чорнобильців Бобринеччини» Станіслав Сандрак за вагомий внесок у вирішенні проблемних питань організації, чуйність та розуміння людських потреб, всебічну підтримку, активну співпрацю та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС оголосив подяку та вручив пам’ятну медаль.

Делегації від міської ради, спілки чорнобильців Бобринеччини та районної влади поклали квіти до пам’ятного знаку  учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС. Хвилиною мовчання вшанували ліквідаторів,  які  на жаль, покинули  земне життя.

Наприкінці урочистостей перед присутніми виступили школярі міських  шкіл, які у віршовій формі подякували учасникам ліквідації аварії за їх подвиг у боротьбі з атомним лихом.  Після урочистостей відбулася панахида  за загиблими ліквідаторами   в Свято-Миколаївській церкві.Ми повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Велика Вам подяка і низький доземний уклін!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь