Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

14 грудня — День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 13.12.2018 16:38
Кількість переглядів: 650

Фото без опису

14 грудня 1986 року було завершено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Минають роки після найстрашнішої в світовій історії техногенної катастрофи, але в серцях людей досі звучить відлуння тих трагічних подій і ми ніколи не забудемо про самопожертву героїв-ліквідаторів, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя та здоров’я прийдешніх поколінь.

Сотні тисяч українських патріотів взялися допомогти людям, які безпосередньо знаходилися в зоні враження «мирного» атому та рятувати світ від незворотних наслідків. У район чорнобильської аварії вдень та вночі прибували робітники різних галузей народного господарства, співробітники органів внутрішніх справ, державної безпеки, військовослужбовці. Серед героїв-ліквідаторів було багато наших земляків, які в надскладних умовах сильного випромінювання,  виборювали  для своїх нащадків право на життя. Слава вашому  величному подвигу, який народжувався в ядерному пеклі! Слава вашій відвазі та  професійній майстерності, що перевірені часом!  

Дякую вам, шановні ліквідатори аварії на ЧАЕС, за героїзм та мужність, за сміливість та відвагу! Нехай в ваших родинах завжди панує благополуччя та спокій, мир та злагода!

Схиляю голову перед пам’яттю загиблих героїв та віддаю дань пошани всім ліквідаторам аварії, які жертвували найдорожчим – своїм здоров’ям і життям. Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи.

З повагою

Міський голова                                             Валерій Сніжко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь